top10places.com

Mikortól Igényelhető A Családi Pótlék

5/12 anonim válasza:Szia! Én is márciusban szültem, 10-én és én is csak áprilisban kaptam és ebben a hónapban. Állítólag visszamenőleg vagyis a családit előző hónapra kapjuk. Én ezt a választ kaptam. De ha Neked sikerül valamit intézned, akkor megírnád? Előre is köszi! 2010. 11. 05:34Hasznos számodra ez a válasz? 6/12 anonim válasza:Sziasztok! A kisfiam március 22. -én született, mikor leadtam az elbírálási igényt, azt mondták, hogy igényeljem márciustól, mert akkortól már jár. Erre megkaptam a határozatot, hogy családi pótlékra április 1-től vagyok jogosult... :( Eddig azt hittem, hogy azért, mert hó végén született, de ahogy látom, nem ettől függ, mert más megkapta azt a havit is. Te nem kaptál levelet tőlük? Abban leírják, hogy mikortól vagy jogosult. 07:06Hasznos számodra ez a válasz? 7/12 anonim válasza:Utolsónak! Mindenképpen fellebbezz a határozat ellen, hiszen a családi pótlék attól a hónaptól jár, amikor megszületik a pici, vagyis ha január 31. -én születik, akkor is jár a januári családi pótlék.

  1. Összege
  2. Igénylés

Összege

Figyelt kérdésMárcius 6-án született a kislányom, és pénteken kaptam az első családi pótlékot 12200 Ft-ot. Márciusra akkor nem jár, vagy csak én nem kaptam eddig? Mert én eddig úgy tudtam, hogy már abban a hónapban jár, mikor a baba megszületik. 1/12 anonim válasza:49%Én az első havit egybe kaptam az egyszeri anyaságival, nem külön. Elvileg jár már márciusra is. Én szeptember végén szültem, mégis kaptam szeptemberre is. 2010. máj. 10. 21:31Hasznos számodra ez a válasz? 2/12 anonim válasza:de jár, nekem utólag küldték az előző hónapra is pedig hó végén született. 21:33Hasznos számodra ez a válasz? 3/12 anonim válasza:Attól a hónaptól kezdve jár, mikor a babád megszületett. Én is együtt kaptam az anyasági segéllyel, és a Gyessel. 21:36Hasznos számodra ez a válasz? 4/12 A kérdező kommentje:köszi a válaszokat, csak azért kérdeztem, mert már az anyaságit is megkaptam, és GYÁS-t is már kéthavit kaptam(márc, ápr. ) de a családiból csak egy havit. Akkor ezek szerint elkavarhatták, de akkor rájuk telefonálok.
  1. Ki kopog viccek ma
  2. Névre szóló cumilánc
  3. Családi pótlék mikor jár
  4. Családi pótlék mikor érkezik
  5. Fehérje a vizeletben teszt online
  6. Mikortól igényelhető a családi pótlék lemondása
  7. Lenovo a328 szoftverfrissítés 2020
  8. Töltött héjában sült burgonya - ManóMenü
  9. Mikortól jár a családi pótlék
  10. Hol azt kéri amit nem kaphat
mikortól igényelhető a családi pótlék jogosultság mikortól jár a családi pótlék

Igénylés

10/12 anonim válasza:A háztartásba kerülés nem egyenlő azzal, hogy mikor jöttünk ki a kórházból. Annak akkor van jelentősége, ha örökbefogadott gyerekről beszélünk, ha a saját gyerekedről van szó, akkor a háztartásba kerülés = születés dátuma. 14:57Hasznos számodra ez a válasz? Kapcsolódó kérdések:

Az új koordinációs rendeletek a betegségi- és anyasági juttatások, a nyugdíjak, a munkanélküli, illetve a családtámogatási ellátások területén számos változtatást és egyszerűsítést vezetnek be. Forrás: (EU Elnökségi Kommunikációs Főosztály) További információk családi pótlékkal kapcsolatban > Rólunk Célkitűzésünk, hogy az Ausztriában dolgozó, magyar honfitársaink adóvisszatérítéssel, családi pótlékkal és gyes igényléssel, valamit szociális ellátással és pénzügyekkel kapcsolatos ügyeit átláthatóvá és érthetővé tegyük. Továbbá célunk, hogy ezeket az ügyeket a legegyszerűbb úton és a leggyorsabban bonyolíthassa mindenki irodánkon keresztül. Hivatásunk, hogy az Ausztriában Dolgozó Magyarok támogatásunkkal az összes anyagi előnyt ki tudják használni, melyek megilletik Őket!

Ha gyermek a huszadik életévét betölti, akkor megszűnik a támogatás. A DAS Jogvédelmi Biztosító szerint a sajátos nevelési igényű tanuló esetében a támogatás a gyerek 23. életévének betöltéséig jár, amennyiben köznevelési intézményben vagy szakképző intézményben tanulmányokat folytat. A családi pótlék két verzióját megkaphatjaa vér szerinti vagy örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, a nevelőszülő, és a gyám. Emellett a nevelési ellátásra jogosultak lehetnek még a gyermekotthon vezetői a gyermekotthonban nevelt gyermekek után. Az iskoláztatási juttatást pedig megkaphatja még a javítóintézet igazgatója vagy a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka a javítóintézetben nevelt vagy a büntetés-végrehajtási intézetben lévő és gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekekre.

De késedelmes benyújtás esetén max. 2 hónapra visszamenőleg. "Az ellátás az igény benyújtásának időpontjától jár, feltéve, hogy a benyújtás időpontjában a jogosultsági feltételek fennállnak. Az ellátást az igény késedelmes benyújtása esetén, visszamenőleg legfeljebb két hónapra, az igénybejelentés napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani, ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak. "Forrás: MÁK2010. 13:51Hasznos számodra ez a válasz? 8/12 anonim válasza:Köszönöm! Ezek után mindenképp fellebbezni fogok. 17:16Hasznos számodra ez a válasz? 9/12 anonim válasza:nem úgy van hogy megkérdik mikor került a háztartásba a gyerek? és akkortól jár? mert ha 31-én szülsz, akkor csak 2-án engednek haza és akkor lehet hogy csak attól a hónaptól jár. Vagy pl egy koraszülött akár egy hónapot is a kórházban tölthet és úgy tudom neki se születésétől fogva jár. De ez nem mentség arra hogy márc 6-i babának ne adjanak márciusra. 12. 11:39Hasznos számodra ez a válasz?

hellboy-ii-az-aranyhadsereg