top10places.com

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2016

helyezett:Mezőszilas, Németh László Általános Iskola2. helyezett:Vál, Vajda János Általános Iskola3. helyezett:Nagyvenyim, Kossuth Lajos Általános Iskola 2. csapataKözépiskolák1. helyezett:Enying, Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola középiskolás csapata2. helyezett:Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola – Vértesboglári Középiskolások Csapata3. helyezett:Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium

Download

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség kiírása alapján megrendezett felmenő rendszerű Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Fejér megyei döntőjére április 14-én, Székesfehérváron, a katasztrófavédelmi igazgatóságon került sor. A katasztrófavédelmi kirendeltségek által megtartott fordulókhoz hasonlóan az általános- és középiskolai csapatoknak most is szüksége volt az elméleti és gyakorlati tudásukra. A különböző állomásokon összemérték a katasztrófavédelem, az elsősegélynyújtás, a tűzvédelem, a vízkárelhárítás, a navigáció és az iparbiztonság témakörökben rendelkezésre álló tudásukat. A kirendeltségi versenyeket követően kategóriánként még az első három-három helyezett jutott tovább, a megyei szintű megmérettetés után viszont a két első helyezett csapat képviselheti megyénket az április 23-án Budapesten megrendezésre kerülő VI. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, a Városligetben.

ÁLLOMÁS A kimenekítéshez, kitelepítéshez túlélő csomag összeállítása Állomásvezető Kámán Jánosné tű. ZMKI Segítő Vörös Istvánné Lenti járás Kvmb. 9 Feladat leírása: A csapat minden egyes tagja együtt a kijelölt pályán - 7 db 50*50 cm-es deszkalap segítségével (mocsárjárás csapatban) halad végig, a pálya végén található túlélő csomag öszszeállításához. A megadott tárgyakból veszélyhelyzeti csomagot kell összeállítani. Az általános iskolai korcsoportnak a rendelkezésre álló 30 db tárgyból 20 db-ot kell kiválogatni, a középiskolai korcsoportnak a rendelkezésre álló 40 db tárgyból 20 db-ot kell kiválogatni, amelyeket a csomagolási igények figyelembevételével a veszélyhelyzeti csomagba raknak. Ha oda nem illő tárgyat is kiválasztanak, hibapontot kapnak. pontszám: 30 pont (túlélő csomag helyes összeállítása 10 pont, mocsárjárás hibátlan teljesítése 10 pont, gyorsaság: idő alapján értékelve) tárgyak a veszélyhelyzeti csomag összeállításához (40 db) 1 db asztal 1 pad feladat értékelő lap 4. ÁLLOMÁS Ár- és belvízvédekezés Állomásvezető Horváth Tivadar NYUDUVIZIG Segítő VIZIG munkatárs NYUDUVIZIG Feladat leírása: a rendelkezésre álló anyagok segítségével az állomásvezető által meghatározott terepszakasz bevédése érdekében nyúlgát vagy buzgár építését kell elvégezni.

Elemek megjelenítése címkék szerint: felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny

A 2016-os évben ismételten meghirdetett, felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny utolsó kirendeltségi fordulójára április 12-én, Körmenden került sor. Az utolsó fordulóban, összesen tizenhárom csapat mérte össze tudását, két korcsoportban - általános iskolás, középiskolás kategóriában. A feladatok a korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem témájához kapcsolódóan, kilenc versenyszám keretében, a polgári védelemről, a tűzoltóságról, iparbiztonságról, veszélyhelyzeti ismeretekről és a saját, illetve más személyek mentésében való jártasságról szóltak. A tanulóknak a versenyszámok során nem csak elméleti felkészültségükről, hanem gyakorlati jártasságukról is bizonyosságot kellett adniuk. A gyakorlati feladatok során kipróbálhatták magukat az elsősegélynyújtás és a riasztási jelzések területén, illetve abban, hogy hogyan tájékozódnak bekötött szemmel egy labirintusban, csupán rádiónavigáció segítségével. Megmutathatták ügyességüket a légpuskalövészetben, a puttonyfecskendővel való célbalövésben, a szennyezett terepszakasz és a tűzoltó akadálypálya leküzdése területén, de a feladatok között szerepelt még a szakfelszerelések felismerése, és a kitelepítés során jelentős szerepet kapó túlélőcsomag összeállítása is.

Hesztia Tűzoltó Horgászverseny 2016. május 9. -én megrendezésre került, a már hagyománynak számító VI. Hesztia Tűzoltó Ho... Elolvasom

Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium - Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny

ÁLLOMÁS Térképismeret, helymeghatározási, viharjelzések ismerete feladat Állomásvezető Sághegyi Attila alez. MVB. Segítő ZMPVSZ segítő Feladat leírása: Az állomásvezető által kiosztott térképszelvényen be kell jelölni egy, a közelben lévő nevezetes pont helyét. Az állomásvezető a tájoló használatának szakszerűségét figyeli. pontszám: 30 pont (szakszerűség, pontos helymeghatározás, nevezetes pont felismerés) 1 db asztal 1 db pad Térképek, Tájoló feladat értékelő lap 10. ÁLLOMÁS Iparbiztonsági Activity Állomásvezető Anda Attila tű. Segítő Temesvári István tű. fhdgy. ZMKI Feladat leírása: Korosztályi különbségek figyelembevételével négy feladvány kitalálása az Activity játék szabályaival (körülírás, mutogatás, rajz). A feladat végrehajtása során 1 csapattag bemutatja a feladványt, 3 fejti meg. Minden játékosnak kell egy feladatot vállalnia. Egy-egy feladvány kitalálására 2 perc áll rendelkezésre. A feladat végrehajtása során színes borítékok és előre nyomtatott feladatkártyák (piros 5 db, kék 5db, sárga 5 db) állnak rendelkezésre, melyen az iparbiztonsághoz kapcsolódó fogalmak, tárgyak találhatóak.

  1. Victor vasarely múzeum pécs tv
  2. 2019 évi horoszkóp alon
  3. Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny 2016 2017
  4. A Boszorkány-hegy | Online-filmek.me Filmek, Sorozatok, teljes film adatlapok magyarul
  5. Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny 2016 product
  6. Szántó Vanda, Szerző | HazMat Debrecen - Oldal 3 a 4-ből
  7. Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny 2016 privacy policy
  8. A 4 legjobb fogyasztó hatású bogyós gyümölcs | Well&fit

Videos

pontszám: 30 pont (versenyzőnként 5 pont, ha kitalálták, gyorsaság: idő alapján értékelve) 1 db asztal 1 db pad 1 db flip-chart tábla rajzpapírok, filctollak stopper állomásértékelő lap 14 11. ÁLLOMÁS Környezetvédelem, környezetbiztonság Állomásvezető Huttmann Ilona tű. Zeg KvK Kvmb Segítő Balogh Erika ZMKI Feladat végrehajtása: A versenyzőknek a kijelölt pályaszakaszon található hulladékok közül ki kell válogatniuk, össze kell szedniük és az állomásvezető által meghatározott helyre kell gyűjteniük az újrahasznosítható anyagokat. A feladat végrehajtása során a csapat teljes állománya egyszerre bújik bele az ott található sítalpba, majd így kell teljesíteniük a feladatot. pontszám: 30 pont (összegyűjtött anyagok 20 pont, gyorsaság: idő alapján értékelve) 12. ÁLLOMÁS - Térlátást segítő ügyességi verseny, szimbólumok felismerése Állomásvezető Szita János ny. ZMPVSZ Segítő Szabó Balázs tű. Zgrót járás Kvmb. Feladat leírása: Általános iskolai korcsoport esetén a versenyzők 5 borítékból választanak egyet, amelyekben egy-egy veszélyes anyag UN száma van.

katasztrófavédelmi ifjúsági verseny 2016 online
  1. Női pulóverek olcsón
  2. Piercing fogó készlet gyerekeknek
  3. Amatőr házi sex
  4. Jutalom adózása 2019 kalkulátor 2021
  5. Lehel tér szakdolgozat kötés
  6. Vörös barsony torta fehér csokoládés mascarpone krémmel
  7. Orbán viktor családtámogatás 2019
  8. E építési napló
  9. Ezel bosszú mindhalálig 2 evan bourne
  10. Albert flórián út 2.6.3
  11. Jvc kw x830bt magyar használati útmutató 513812 szabályozható
  12. Kalandpark hajdú bihar aranykorona ár
  13. Munkavédelmi képviselő választási bizottság
  14. Ingyenes zene és film letöltő programok
  15. Közösségi misszió békéscsaba állás győr
  16. Stiga fűnyíró traktor
  17. 1 kép egy szó
  18. Éjszakai hányás okaidi
  19. Soproni gyertyagyár felvétel pc
  20. Avasi cukrászda termékek
közzétételi-szabályzat-minta