top10places.com

Hős Utca Drog – Hős Utcai Zombik - Negyhusz.Hu

A házak csendesebbek, mint valaha, csak a már ismerős utcagyerekek csinálják a szokásos műsort. A kopasz férfi is pakol a söprögetés végeztével: A Tárna utcában kaptunk lakást, nagyobbat, mint ez. És biztosan jobb is – mondja, mi meg elindulunk megkeresni a házat, ahová mehetnek a Hős utcai bérlők. Fotó: Farkas Norbert / Maglódi út és a Jászberényi út között álló barakkszerű épület egy fémtelep és egy lepusztult gyártelep között áll. Nem nehéz megtalálni, nincs más lakóépület a környéken. A házat még akkor húzták fel, amikor a XIX. században alapított Kőbányai Porcelángyár teljes hatásfokon pörgött. A Drasche-gyárat egykor a Zsolnayval emlegették egy lapon, az államosítás után is sokan dolgoztak ott, aztán szinte teljesen tönkrement a cég, átadta a helyét egy kisebb magyar-német vállalatnak, aminek a régi gyártelep pár épülete is elég. A többi omladozik. Ahogy a mellette álló ház is, a kaputelefon gombjai hiányoznak, sok ablak betörve, a lépcsőházak összefirkálva. Szemét jóval kevesebb van, de így se patyolat a környék.

  1. Index - Belföld - A TEK bejáratának közelében megy a drogterjesztés a Hős utcában
  2. Razzia a Hős utcában, hét dílert fogtak el a rendőrök - videó
  3. A Hős utcai "zombik" mennyire veszélyesek más emberekre?
  4. Több tucat elfogás és előállítás, és 2338 igazoltatás sem oldotta meg a fővárosi drogproblémát

Nem jutott túl sok pénz a lakástulajdonosoknak abból a pénzből, amit a kőbányai önkormányzat kapott a helyzet megoldására. Még mindig vannak lakói a budapesti Hős utcai lakótelep lakásainak, amelynek kiürítéséről és lebontásáról döntöttek a hatóságok – derült ki a Népszava riportjából. A droghasználatról, bűnözésről és elborzasztó állapotáról hírhedté vált gettó felszámolásáról, illetve a helyzet rendezéséről 2017 decemberében döntött a kormány, amikor 2, 1 milliárd forintot adtak erre a célra Kőbánya fideszes vezetésű önkormányzatának. A lap szerint a következő évben aláírt támogatási szerződés szerint az önkormányzat 1, 111 milliárdot fordíthatott kisajátításra, lakásvásárlásra, 225 millió forintot lakásfelújításra, további 96 milliót bérleti jogviszony megváltására. A többit értékbecslére, közös költség hátralékra, közüzemi számlákra, ügyintézésre, eljárási költségre és követeléskezelésre fordíthatták. A fentiek alapján a mintegy 150 magántulajdonosnak fejenként 7, 5-8, 9 millió forint jutott volna megváltásként.

  • Hős utca drog 5
  • Elárasztották a Városmajort a Hős utcai zombik, drogosok tartották rettegésben a budaiakat - Blikk
  • Már Zuglóig ér a Hős utcai drogprobléma | Weborvos.hu
  • Hős utca drog 18
  • A Hős utcai "zombik" mennyire veszélyesek más emberekre?

Összehasonlításképp: az önkormányzat Átlátszónak küldött, augusztusi tájékoztatása szerint átlagosan ennél jóval kevesebb pénzért, mindössze 6, 33 millióért kártalanították eddig a lakó ATV még egy 2019-es riportban számolt be arról, hogy mennyi problémát jelent a Hős utcai lakosoknak a lakhatásuk. Egy ott lakó nő szerint pedig olyan is előfordult, hogy az önkormányzat szomszédjától megvásárolta ingatlanját, de a lakásért kapott pár millió forintos összegből, csak vidéken tudott egy kis házat vásárolni. A ház, mint utólag kiderült, árterületre épült, így az első áradáskor elmosta a víz, a nő számára a lakhatása pedig újból problémát akadnak olyanok is, akiknek 5 millió forintot kínál az önkormányzat, ezért inkább maradnak a drogtanyán. Hiába fosztják ki őket rendszeresen, az önkormányzat által kínált lehetőségek nem jelentenek megoldást a számukra. "Augusztus közepén írtuk meg, hogy idén június 29-én járt le a több, mint két éve húzódó, a Hős utca 15/A-B lakótömbök felszámolására nyújtott 2, 1 milliárdos támogatás felhasználásának határideje, ezért utánajártunk, mennyit sikerült felhasználni a pénzből.

Index - Belföld - A TEK bejáratának közelében megy a drogterjesztés a Hős utcában

  1. Európa liga meccsek menetrendje
  2. Fahazak epitese erdelyben
  3. Bruttó nettó afa.asso
  4. Pdf ből jpg
  5. Bocskai istván általános iskola debrecen 2020
  6. Sprinter futár vélemények topik
  7. Nagykanizsa kórház kartonozó telefonszám
  8. Az elit alakulat 2 rész
  9. Calia read szétcsúszva pdf
  10. Bosszúállók végtelen háború teljes film magyarul mozicsillag
  11. Reg enor vélemények gyakori kérdések 3
  12. Biztonsági öv hosszabbító
  13. Turmix fagyasztott gyümölcsből
  14. Windows 10 rendszerigény
  15. Alsóörs eladó hazel
  16. Fa játszótér tervek youtube
  17. Bear grylls valódi hősök online
  18. Avasi cukrászda termékek
kard-által-vész