top10places.com

Agra Utazási Iroda

Leh 3500 méteres magasságban, az Indus partján fekszik. Egykor Közép-Ázsia egyik legnagyobb kereskedővárosa volt, ahol jakkaravánok haladtak át a Karakorum hágóitól Kashgar városáig. Leh környékét csak 1974 óta látogathatják a turisták. Egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat, ahonnan némi pihenést követően városnézésre indulunk. A délutáni sétánk akklimatizációnak is kiváló, hiszen jó alkalom arra, hogy minél előbb megszokjuk a nagy magasságot. Elsőként a Sankar Gompát, a gelukpa rend kolostorát keressük fel, majd felsétálunk a Királyi Palotához, ami a tibeti Potala Palota stílusában épült. Ezután elmerülünk a tibeti piac árusai között, majd a nap végén visszatérünk a szállodába. 3. napLeh – Phjang – Likir – Alchi – Lamayuru (szállás: szálloda, étkezés: reggeli, vacsora) Ladakh kolostorai: kétnapos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük Ladakh leszebb buddhista kolostorait. Terepjárókkal utazunk a Himalája kanyargós hegyi szerpentinjein Lamayuru irányába, miközben folyamatosan gyönyörködhetünk a tájban.

Agra | 2022 - 2023 | Utazom.com Utazási Iroda

  • Agra utazási iroda university
  • Nyírség Utazási Iroda - India
  • Agra utazási iroda restaurant
  • Agra utazási iroda hotel
agra utazási iroda news agra utazási iroda high school

Agra utazási iroda | 2022-as és Last Minute utazások | Invia.hu

India változatosságával, kiszámíthatatlanságával, szépségével elbűvöli az ide érkezőket, de az európai életritmushoz szokott turistákat ugyanez a kiszámíthatatlanság - vagy egyszerűbben fogalmazva a káosz - első látásra megdöbbentő lehet. Országnév: IndiaNépesség: 1 014 003 817 főKiterjedés: 3 287 590 km2Főváros: ÚjdelhiLakosság: hindusztáni (70%), dravida (25%), tibeti, kínaiHivatalos nyelv: hindi, llás: hindu (83%), mohamedán (11%)Időeltolódás: +5 óraPénznemIndiai rúpia. 1 INR = 100 paisa. Az USD-t és más konvertibilis valutát bárhol beváltják bankokban és pénzváltó helyeken és egyre jobban terjed a bankkártyák elfogadása is. Készpénzfelvétel bankkártyáról korlátozott. A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott. A helyi fizetőeszközök ki- és bevitele tilos. Vízum: vízum szükséges. Az útlevélnek a beutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell észségügyi előírások: Kötelező védőoltás nincs. Kerülendő a jég, a nyers ételek (gyümölcs és zöldség) fogyasztása. Csak palackozott víz fogyasztása őjárás: Trópusi.

agra utazási iroda vs

Útközben érintünk két tengerszemet is, majd a délutáni órákban a Nimaling táborba érkezünk. A környéken egyszerű kőkunyhókat láthatunk, aminek közelében nomád pásztorok jakokat és kecskéket legeltetnek. Táv: 15 km, szint: fel 610 m, menetidő: 5-6 óra. (∗∗∗) Nimaling: délután pihenhetünk a sátrainkban vagy közösen felkereshetjük az ideiglenes otthonaikban élő pásztorokat. Megkóstolhatjuk a kecsketejet és a helyben készült sajtokat. Mindezt 4900 méteres magasságban... 11. napNimaling (4860 m) – Kongmaru La (5300 m) – Chuskurmo (4150 m) – Leh (szállás: szálloda, étkezés: reggeli, ebéd) Gyalogtúra a Kongmaru La hágóba: a 7 napos gyalogtúránk utolsó napja az egyik legnehezebb, hiszen ezen a napon érjük el a legnagyobb tengerszint feletti magasságot. Korán hagyjuk el a Nimaling tábort és az 5300 m magas Kongmaru La hágó felé vesszük az irányt. Nem túlságosan meredek, de folyamatosan emelkedő szerpentinen, körülbelül két óra alatt érjük el a hágót, amit imazászlók százai jeleznek. Fantasztikus panoráma és igazi csúcsélmény vár itt ránk, hiszen semmi sem zavarja a kilátást a Kang Yaze, az Indus-völgy és az azon túl fekvő ladakh-i hegységek felé.

jeffrey-archer-könyvek-pdf