top10places.com

Polgármesteri Hivatal Szolnok, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala - Önkormányzat - Szolnok ▷ Kossuth Tér 9, Szolnok, Jász-Nagykun-Szolnok, 5000 - Céginformáció | Firmania

11. § (1) A 2. mellékletben nevesített intézmények előirányzat-felhasználási jogkörrel a személyi juttatások és az ahhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzat vonatkozásában minden esetben, az egyéb előirányzataik vonatkozásában jogszabály vagy az irányító szerv döntései alapján rendelkeznek. (2) A gazdasági szervezettel rendelkező intézmények előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek a 2. mellékletben számukra meghatározott előirányzatok felett. (3) A gazdasági szervezettel nem rendelkező Szolnok Városi Óvodák és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága az előirányzatai feletti előirányzat-felhasználási jogkörét a gazdálkodási tevékenységét ellátó Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálatával kötött munkamegosztási megállapodásban foglaltak szerint gyakorolja. (4) A gazdasági szervezettel nem rendelkező Damjanich János Múzeum, Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, és Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény az előirányzatai feletti előirányzat-felhasználási jogkörét a gazdálkodási tevékenységét ellátó Szolnoki Kulturális Ellátó Szervezettel kötött munkamegosztási megállapodásban foglaltak szerint gyakorolja.

Hivatal – Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

polgármesteri hivatal szolnok adóügyi osztály

Ennek az előírásnak tesz eleget az előirányzatok 3. számú melléklet szerinti csoportosítása. 3-4. § Az Áht. § (2) bekezdés c) - e) pontjai alapján a költségvetési rendeletnek tartalmaznia kell a bevételek és kiadások teljes körű számbavétele után létrejött hiány mértékét, és a hiány megszüntetésének módját. A Közgyűlés a működési és a felhalmozási forráshiány megszüntetését belső finanszírozási bevételekből: az előző évek pénzmaradványából, kamatozó kincstárjegy értékesítéséből, valamint fejlesztési hitel felvételével biztosítja. A költségvetési egyensúly megteremtése mellett, az egyensúly megtartása érdekében a bevételek növelését, illetve a kiadások csökkentését eredményező intézkedések megtételét is szorgalmazza a rendeleti előírás. Az intézkedéseknek az Adósságkezelési Komplex Program megállapításáról szóló 144/2011. ) számú közgyűlési határozatban elfogadott elvek és irányok képezik az alapját. Mindezeken túl a központi költségvetésben a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásaira benyújtható pályázatok elkészítést, források igénylését irányozza elő a rendelet.

Értékelések erről : Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztálya (Munkaügyi hivatal) Szolnok (Jász-Nagykun-Szolnok)

polgármesteri hivatal szolnok nyitvatartás

A tartalék felhasználására a Polgármester jogosult. (10) Az önkormányzati vagyon értékének megőrzése, a hatékony vagyongazdálkodás elősegítése érdekében, valamint egyes pályázati forrásból megvalósítani tervezett fejlesztések önrészének fedezetéül "Fejlesztési feladatok céltartaléka" előirányzat kerül megállapításra. A céltartalék fedezete az e rendelet 15. § (3) bekezdésében foglalt eljárásrend szerint keletkező bevétel. A tartalék felhasználására a Polgármester jogosult. (11) E rendelet 15. § (3) bekezdésében foglalt eljárásrend szerint keletkező bevétel a Működési költségvetés céltartalékán az Intézményi feladatok céltartaléka előirányzaton belül az "Üres álláshelyek tartalékát" 45 000 000 Ft-tal, a "Rehabilitációs hozzájárulás tartalékát" 26 426 378 Ft-tal, a (8) bekezdés szerinti tartalékot 120 000 000 Ft-tal, a (9) bekezdés szerinti tartalékot 11 750 000 Ft-tal növeli. 8. § (1) A költségvetés "Általános tartaléka" 60 000 000 Ft-ban kerül megállapításra, mely előirányzat az évközi elmaradt bevételek pótlását, az év közben felmerülő többletkiadások forrásigényét biztosítja.

SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET 5000 Szolnok, Kossuth tér 9. Tel.: 56/ , Fax: 56/ - PDF Free Download

  1. Nagy has okai gyerekeknek 4
  2. Uránia mozi műsor budapest live
  3. Egyszerű teszt a baba besárgulási hajlamára | Mindmegette.hu
  4. Jövedelem- (nyereség-) minimum - PDF Ingyenes letöltés
  5. Jász-Nagykun-Szolnok megyei anyakönyvi hivatalok és házasságkötő termek
  6. Mp3 juice zene letöltés online
  7. Közterület fenntartás - NHSZ Szolnok
  8. Visszahívták tisztségéből a szolnoki DK-s alpolgármestert | Demokrata
  9. Lusta asszony rétese

Hogyan lehet eljutni ide: Szolnoki Polgármesteri Hivatal Autóbusz?

Az Önkormányzat, az intézmények külön-külön alkotnak egy-egy címet. A bevételek esetében a címeken belül alcímeken kerültek rögzítésre az egyes "jogcímek". Az intézményeken belül a forrásonkénti bevételeket az államháztartásért felelős miniszter előírása szerinti esetekben az intézmények elemi költségvetései rögzítik. Az Önkormányzat és az intézmények kiadásai esetében az egyes alcímek alábontása kiemelt előirányzatokat vagy szakmai feladatokat jelent. (3) A költségvetés bevételeit az 1. melléklet foglalja össze. Az intézmények működési és egyéb bevételeit, valamint az intézmények engedélyezett létszámát a 2. melléklet tartalmazza. (4) A kiadások közül külön jogcímet alkotnak egyenkénti felsorolással az intézmények a 2. melléklet, az Önkormányzat által kezelt előirányzatok a 3. melléklet szerint. A nemzetiségi önkormányzatok számára biztosított támogatások önálló címet képeznek Szolnok Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, Szolnoki Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, Szolnoki Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat alcím megjelöléssel.

Polgármesteri Hivatal Szolnok, Polgármesteri hivatal, Szolnok

A korábbi években bevezetett integrált számviteli rendszer biztosítani tudja az egyes szakmai feladatok részletes előirányzati és teljesítési adatainak figyelemmel kísérését. Ezek a feladatok tervezési alapegységet jelentenek, melyek alkalmazását az elmúlt évek költségvetési rendeletei határozták meg. A bevételi és kiadási előirányzatok beazonosítása indokolttá tette a címrend alkalmazását. A szabályozás biztosítja a folyamatos információkat a tervezett feladatok megvalósításáról. A korábbi évek jogszabályi változásai miatt a Polgármesteri Hivatalban előirányzott ágazati feladatok megoldását szolgáló előirányzatokat külön önkormányzati címen kellett megtervezni. Ez azt jelentette, hogy a Polgármesteri Hivatal - mint intézmény - előirányzataiban az apparátus működésével kapcsolatos kiadások kerültek megtervezésre. Az Áht *. 23. § (2) bekezdés ab) pontjában foglaltak alapján a költségvetési rendeletben a bevételek és kiadások részletezését be kell mutatni a kötelező és önként vállalt feladatok bontásában is.

Ellátja a megyei önkormányzatot érintő (nemzetközi, nemzetiségi, sport, sajtó, főépítészi, személyzeti stb. ) ügyek előkészítését; g. ) feladata az elektronikus információszabadságról szóló törvényben meghatározott közérdekű adatok közzététele belső szabályzat alapján.

(VI. 28. ) sz. önkormányzati határozat: A Művelődési Ház és Könyvtár Szervezeti Igazgatók képviseleti jogosultsága Igazgatók képviseleti jogosultsága Az - az Igazgatóság döntési jogköre mellett - teljes jogkörrel gyakorolja a képviseleti jogát. Azok az általános ügyek, melyek nem igénylik az ság elnökének képviseletét, EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS KIVONAT Mezősas községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 22-ei testületi üléséről: 4/2016. (02. 22. ) határozata a Román Nemzetiségi Önkormányzattal kötött megállapodás elfogadásáról A Mezősas EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Ötvöskónyi Község Önkormányzata (képviseli Pusztai László polgármester, székhely: 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. bankszámlaszám: 11743033-15570396- 00000000, A DUNAÚJVÁROSI EGYETEM A DUNAÚJVÁROSI EGYETEM GAZDASÁGI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Dunaújváros 2016 Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 40-2016/2017. (2016. 10. 25. ) határozatával egységes szerkezetben a kancellár tájékoztatását elfogadta MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt.
rólunk-szól-3-évad