top10places.com

Levendula Fesztivál Tihany

A levendula felhasználása rendkívül sokrétű. Hazánkban leginkább a francia levendula az elterjedtebb, mely 60-80 cm magas és közel 0, 5-1 méter széles is lehet. Hosszú életű növények, 20-25 évig élnek átlagosan, de 45-50 éves példányokkal is találkozhatunk. Szaporítása történhet magról késő ősszel, vagy palántázhatunk is, amit tavasszal lehet kiültetni. A legmelegebb és legnaposabb területre helyezzük. Előny, ha meszes talajt választunk, így akár a sziklakert éke is lehet.

Tihanyi levendula fesztival

A fesztivál célja a helyi levendulával kapcsolatos szokások felelevenítése és minél szélesebb körben való megismertetése szórakoztató formában. A több napos rendezvény okán nyugodt szívvel ajánljuk a Tihany szívében fekvő Kopaszhegyen épült Echo Residence All Suite Hotelt, mely 18 luxuslakosztállyal várja a pihenésre vágyó látogatóit. Echo Residence All Suite Hotel - Tihany:

  1. Levendula fesztivál tihany 4
  2. Fagyasztószekrények, fagyasztóládák - árak, akciók, vásárlás olcsón - Vatera.hu
  3. Tihanyi Levendula Fesztivál
  4. Családtagi szívességi lakáshasználat
  5. Tihany levendula fesztival
  6. Kék és zöld szín keverése
  7. Művészellátó nagymező u e
  8. Fekete özvegy kártya játék

Levendula hetek Tihanyban - Kárpáteurópa Utazási Iroda

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal Útvonal: Budapest – Tihany – Balatonfüred – Budapest (kb. 300 km) Ellátás: önellátó PROGRAM: Indulás: 7:00 – kor Pestszentlőrinc, LIDL parkoló (Üllői út 379 – 381) 7:30 – kor Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium elől 8:00-kor Békásmegyer (feltételes) Tihanyba hívjuk a lehető legszebb időszakban, levendula virágzás idején! Az érkezés után séta és szabadidő, a fesztiválon, ahol minden a levenduláról szól. Kézműves portékák és fenséges ízek, különleges falatok várják vendégeinket. Megtekintjük az 1055-ben alapított Bencés Apátságot. Ezt követően látogatunk el a Levendulaházba, amely érdekes, interaktív kiállítással mutatja be a Tihanyi-félszigetet: az egykor itt működő vulkánok világát, a mára megszelídült tájat és a levendulatermesztést. A déli óráktól szabadidő, amely során kedvünk szerint járhatjuk be a Belső-tó partján megrendezett XIV. Levendula Fesztivál és Levendulás Napok vásárterületét. A vásárban minden kapható, ami levendula: a viruló palántáktól a lakásdíszekig, a kerámiáktól levendulás süteményekig.

Kosárba téve vagy színes szalaggal csokorba kötve lakásunk dísze is lehet a szárított levendula. Akinek nincs saját "levendulaültetvénye", nyáron a virágboltokban, a piacokon vagy kézműves vásárokon/boltokban frissen vágott vagy szárított formában beszerezhet néhány levendulacsokrot. Látogassunk el a tihanyi levendula fesztiválra, hogy beszerezzünk egy-egy tövet/csokrot, hasznos tanácsokat, illetve élvezzük a jellegzetes hangulatot. A levendula mindig is fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Tihanyi Levendula Fesztivál A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, és a mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Idén június 15-21. közötti időszakban kerül megrendezésre a XI. Levendula Fesztivál, Tihany Belső-tó partjánál.

Tihany, fesztivál, levendula

A szabadban pedig meg is érinthetjük a Balaton-felvidéken található gyógynövényfajokat, különböző fűszereket, ehető gyógynövényeket és mocsári növényeket. A zánkai látogatóközpont érdekessége sokmás mellett a mocsár- és vízi kert, a relax-gyep, az óvodások kertje, valamint az érdekes tapintású és illatú növényeket felvonultató vakok kertje. A látogatók elkészíthetik saját gyógynövényes termékeiket, a teázóban pedig különféle gyógyteák, szörpök, gyógyborok közül válogathatunk. Kirándulásunk következő állomása a kultúra városa, Balatonfüred lesz. Sétálunk a Tagore sétányon, megkóstoljuk a savanyú gyógyvizet a Kossuth-kútnál, kisvonattal bejárjuk Füred utcáit. A szabad idejét ki-ki kedve szerint töltheti: Látogatást tehet a Jókai villában, vagy éppen megkóstolhatja a híres balatoni fogast a kikötőben, de kihasználva az időt, megmártózhat a Balatonban is. Kirándulásunkról az esti órákban érünk haza.

Nők: 1. Varga Gréta Barbara SVSE 2. Tóth Lívia VEDAC 3. Magyar Veronika SVSE Férfiak: 1. Kosár Zsolt VEDAC 2. Kovács Tamás VEDAC 3. Nick Márton SVSE U23: 1. Nick Márton SVSE 2. Zsetnyai Ákos SVSE 5. Kubasi János SVSE 6. Tóth Márton SVSE Szenior férfi: 1. Szirbek Zsolt SVSE Kubasi János és Tóth Marcell Magyar Vera és Varga Gréta Nick Marcell és Zsetnyai Ákos Szirbek Albert és Szirbek zsolt Varga Gréta Zsetnyai Ákos

Tihany levendula fesztival 2022

Különleges hagyományai vannak a levendula termesztésének Tihanyban. A minden évben megrendezésre kerülő Levendula Fesztivál ideje alatt minden a levenduláról szól. Megismerhetjük a levendula termesztés hagyományait és feldolgozását, magunk is szedhetünk levendulát. Kóstolhatunk levendula szörpöt, fagylaltot, süteményt. Vásárolhatunk levendula cseppeket, illat párnákat, díszeket, levendula motívumos kiegészítőket. Felkeressük a Tihanyi Bencés Apátságot, ahol film mutatja be a bencés szerzetesek levendula termesztését, feldolgozását. Az Apátság megtekintése után lesétálunk a Belső-tó partján álló Levendula Házba. Itt a levendula lepárlást nézhetjük meg és megkóstolhatjuk a levendulás csokoládét is. A levendulás programunk után Zánkára megyünk, ahol a gyógynövény ismereteinket bővíthetjük a Zánkai Gyógynövény Kertben. Megismerkedünk a gyógynövények felhasználásával, a manufaktúra szobában pedig a feldolgozás gyakorlati fogásaival, míg a vetítőteremben ismeretterjesztő kisfilmeket láthatunk.

A délutáni órákban indulunk Balatonfüredre. A városnéző kisvonattal a legszebb nevezetességeket nézhetjük meg és érdemes megnézni a nemrég felújított Jókai-villát. Késő délután indulunk hazafelé. Érkezés Budapestre esti órákban, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken. Részvételi díj: 5 500 Ft/fő A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők Kedvezmények: A GoforGO Travel törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 300 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet! ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

mercedes-benz-kecskemét