top10places.com

Veszprém Megyei Mentőszolgálat

A riasztástól számított nappal 8 perc, éjszaka 10 perc alatt indulunk a megadott kárhelyre. Havi gyakorisággal tartanak különféle gyakorlatokat a szerelési szabályzat alapján. Ezen felül a hivatásos tűzoltókkal közösen un. össze szoktató gyakorlatokat tartanak különböző p mindig más eseteket modellezve le. Zalahaláp-Sáska Önkéntes Tűzoltó Egyesület A Zalahaláp-Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 1989-ben a "civil törvény" alapján lett bejegyezve, de már korábban is létezett. A pontos megalakulásról sajnos nincs adat, de az biztos, hogy az 1950-es években már működött. Két település tűzoltóit fogja össze. Az egyesület fő célja a mentő tűzvédelemben, katasztrófavédelemben való részvétel. Ugyanakkor kiemelt feladatunk az ifjúság tűzvédelmi ismereteinek bővítése, ifjúsági tűzoltó képzés és a hagyományápolás is. Taglétszámuk 125 fő. Évi 10-17 vonulásuk van átlagosan, melyek közül említést érdemel az 5-ös kiemelteket: 2001 Szigliget környéki nádas tűz, 2002 Csabrendek erdőtűz, Parkettagyár 2003; Balatonederics nádas tűz, 2004 Parkettagyár, 2010 Salföld erdőtűz, 2010 Devecser Iszapkatasztrófa, 2011 Szigliget nádas tűz.

Magyar Vöröskereszt | Évente többtízezer esetben kellene elsősegélyt adnunk egymásnak – Véget ért az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntője Budapesten

A laikus elsősegélynyújtás népszerűsítése végző önkéntes és hivatásos szakemberek módszertani fejlődését a kampányzáró konferencia szolgálja. Ez a fórum lehetőséget ad a sürgősségi egészségügyi ellátást, és az oktatást érintő aktuális kérdések megvitatása mellett arra is, hogy a Magyar Vöröskereszt Elsősegélynyújtás Munkabizottsága értékelje a terület éves munkáját. Szó szerint életbevágó, hogy minél többen megtanuljuk az elősegélynyújtás alapjait, és ezeket a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk. Nem csak azért, hogy a mindennapi életben előforduló kisebb baleseteket és rosszulléteket kezelni tudjuk, hanem azért is, hogy képesek legyünk legalább megpróbálni életben tartani az életveszélyes helyzetbe került társainkat, amíg ki nem érkezik a szakszerű segítség. A mentők hívása alapján erre évente többtízezer esetben lenne szükség. A verseny eredménye: Gyermek Kategória Helyezés Csapatnév Megye 1. Somvirág Budapest 2. Tarnamérai Életmentők Heves megye 3. Hobbihajótörött Somogy megye 4. ARTÉRIÁK Vas megye 5.

Facebook

  • ÁFA Közösségen belüli termékbeszerzés - ÁFA témájú gyorskérdések
  • Pécsi köztársaság téri általános iskola
  • Verlon cipő győr
  • Könyv: Alyson Noel: Feketelista
  • Veszprém megyei mentőszolgálat állás
  • Veszprém megyei mentőszolgálat alapítvány
  • Veszprém megye – Országos Betegszállító Szolgálat Egyesülés
  • Animációs filmek 2011 free
búza-egyszikű-gyomirtása