top10places.com

Petrányi Pincészet Csopak

6p- Syrah 2013Fűszeres, gyógyfüves jegyek uralják a kifejezetten intenzív aromatikát: levendula, provence-i fűszerek, kék virágok, erdei gyümölcsök, szilva kék szőlő. Lendületes, élénk savakkal, finomszemcsés tanninnal, közepes testtel, fűszeres lecsengéssel. A nyári formájához képest kisimult, harmonikusabb képet mutat. 6pSzent Donát BirtokA Petrányi Pincénél elköltött remek ebéd után a Szent Donát Birtokot látogattam meg. A Szent Donát Birtok már Csopak egyik legjelentősebb borászatává nőtte ki magát. A rendkívül tudatosan építkező birtok 2001-ben alakult meg, az 1990-es években kárpótlásként visszakapott családi szőlőre alapozva. Azóta mind a szőlőterület, mind a pince folyamatosan bővült, a pince mellett 2005-ben étterem nyílt, a Szent Donát név pedig egyre ismertebbé vált a magyar borkedvelők körében. Az átalakulás után Márga névre keresztelt, helyi alapanyagokkal dolgozó étterem mára az egyik legelismertebb balatoni vendéglátóhely lett. Kovács Tamás családjában több generációs hagyománya van a szőlőművelésnek és a borkészítésnek.

Csopaki kiruccanás - Petrányi Pince és Szent Donát Birtok - A Borrajongó

Ez az ajándékutalvány beváltható a Borterasz valamennyi szolgáltatására, vagy helyben történő borvásárlásra is. Felhasználás helye Csopak, Homokbánya u. 31, 8229 Felhasználási feltételek: Az ajándékkártya a Petrányi Pincészetnél váltható be a Borterasz szolgáltatásaira, készpénzre nem váltható. Az ajándékkártya nem névre szól, átruházható. Az ajándékkártya csak teljes értékén váltható be, névérték alatti felhasználás esetén a különbözet visszatérítésére nincs lehetőség.

A konyhát Somogyi Károly séf vezeti, a Borterasz üzletvezetője Kós Attila. Mindketten kiváló, lelkiismeretes, vendégek érdekeit előtérbe helyező szakemberek. Csopakon vannak a Petrányi Pincét hirdető útba igazító táblák, ezen túl a család nem költ sokat reklámra. A borterasz vendégköre ettől függetlenül növekszik. Jönnek németek, svédek, hollandok is, de a legfontosabb cél, megtartani a törzsvendégeket. Ehhez mindig egyenletes, magas színvonalú vendéglátást kell biztosítani. Egész évben nyitva tartanak, így szezonon kívül Vacsora Vendégesteket tartanak. Ezekre híres, a Balatont szerető embereket hívnak meg. Rendeztek itt beszélgetést Haumann Péterrel, Fa Nándorral, Péter Szabó Szilviával, Nagy Ervinnel. A pincészet és a Borterasz most tizenöt embert egyik új állandó kolléga Szántó Zoltán, aki a borértékesítésért és a borkóstolókért felel. A Petrányi Pincéhez 18 év után, 2018-ban érkezett új borász, Bakó Ambrus személyében. Róla azt írta a Borigo című borászati magazin, hogy "a már jól működő koncepcióra még egy kis izgalmat tervez, hogy frissebb, lendületesebb stílust honosítson meg".

Frissítve: április 28, 2022 Nyitvatartás A legközelebbi nyitásig: 3 nap Közelgő ünnepek Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója október 23, 2022 08:30 - 22:00 A nyitvatartás változhat Mindenszentek napja november 1, 2022 Zárva Regisztrálja Vállalkozását Ingyenesen! Regisztráljon most és növelje bevételeit a Firmania és a Cylex segítségével! Ehhez hasonlóak a közelben Szent Donát Birtok A legközelebbi nyitásig: 5 óra 46 perc Szitahegyi Út 28, Csopak, Veszprém, 8229 Gyukli Pince A legközelebbi nyitásig: 2 óra 46 perc Lapostelek-Dűlő 4049, Balatonfüred, Veszprém, 8230 Tóth Sándor Ev. A legközelebbi nyitásig: 4 óra 46 perc Istenfia Utca 12, Csopak, Veszprém, 8229 Söptei Pince Istenfia U. 5., Csopak, Veszprém, 8229 Varga Borház A legközelebbi nyitásig: 1 óra 46 perc Simoga Köz 6, Csopak, Veszprém, 8229 Belfry Apartman Non-stop nyitvatartás Kisfaludy Utca 3, Csopak, Veszprém, 8229 Malom Csárda Veszprémi Út 3, Csopak, Veszprém, 8229 Cimbora Vendégház Passuth László Utca 33, Balatonfüred, Veszprém, 8230 Lara Vendégház Vajda János Utca 23, Balatonfüred, Veszprém, 8230 Szomszéd Kertje A legközelebbi nyitásig: 4 nap Kossuth Lajos u 97, Csopak, Veszprém, 8229 Arács Szíve Vendéglő Lóczy Lajos Utca 48, Balatonfüred, Veszprém, 8230

Petrányi Pince, Csopak, Homokbánya u. 31, Phone +36 30 515 7953

  • Petrányi Pince
  • Petrányi Pince | Elitbor
  • Fából készült torta gyerekeknek szerepjátékhoz
  • Petrányi Pince - Petrányi Pince Harmatcsepp 2020
  • Csopaki kiruccanás - Petrányi Pince és Szent Donát Birtok - A Borrajongó
  • Petrányi pincészet csopak resort
  • Borélmény a Petrányi Pincészetben Csopakon
  • Petrányi Pince, Csopak, Homokbánya u. 31, Phone +36 30 515 7953
  • Sztárok | Femcafe
  • Petrányi gyorskóstoló
petrányi pincészet csopak resort

Borsmenta - Tesztelünk

Szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket borteraszunkon, a csopaki Szitahegyen. Kínálatunkban megtalálhatóak a Csopakon tradicionális Olaszrizling, a zamatos Tramini, az illatos Sárga Muskotály, az üdítő Rosé, a régió vörösboros tradíciói mentén készítjük Derű és Syrah borunkat. Boraink mellett házias ételfogásokkal is várjuk kedves vendégeinket minden hétvégén! A terület kiválasztásakor elvarázsolt minket a tóról visszaverődő "második" Nap fénye, mely kitűnő adottságot jelent a pince fölött és alatt fekvő Balatonra néző szőlőültetvényeknek, melyeket a forró nyári napokon az esti, erdőkből leáramló hűs parti szél üdít fel. A "második" Nap fénye Már a régiek felismerték, hogy a közvetlenül az erdő alá telepített Tramini meghálálja a forró nyári napokat követő alkonyok hűvösebb, frissítő fuvallatait. Ízei, aromái így teljesednek ki. Kissé alacsonyabb fekvésben az Olaszrizling is igazán otthon érzi magát, bőségesen ontva az e tájra jellemző mandulás ízeket, zamatokat, finom illatokat. Ahol az ízek, aromák kiteljesednek Területünkön a kitűnő táptalaj jellegzetességét a meszes, márgával vegyes fillit-pala adja, melyben idősebb vulkáni kőzetek is találhatóak, felsőbb rétegekben pedig karbonát kőzeteket találunk, itt-ott lösszel, így adva meg a kitűnő talajkombináció elegyét, melyből boraink finoman összetett, harmonikus savtartalmát nyerjük.

Feszes, egyenes, szikár bor. 5p Márga 201380% furmint és 20% olaszrizling a Nagykútról. Gyurmás, finoman sós, érett citrusokkal, pici fűszerrel. Jól kitöltött korty, vastagabb test, sós lecsengés. 6p+ Meszes 201380% olaszrizling, 20% furmint a Szitahegyről. Szélesebb, lágyabb, lazább, neutrális, pici gyurmás-krétás aláfestés, almával, halvány sóssággal. 5p+ Berekhát 2013Meleg karakterű, érett fehér húsú gyümölcsökkel, fűszerekkel, érett citrussal, őszibarackkal, halvány déligyümölcsös aláfestéssel. Telt, érett, széles, de jó egyensúlyt mutat és a hordóból is dolgozott be nyár óta. 6p Nagykút 2013Fűszeres, nyári almás, pici vaníliával, édes- és zöldfűszerekkel. Telt, gömbölyű bor, kerek savakkal. 6p- Kishegy 2013Elegánsabb, kecsesebb az eddigi olaszrizlingeknél. Üde savak, jó arányok, közepes test, elég hosszú lecsengéssel. Körte, nyári alma, citrusok, finom fűszeresség, leheletnyi sósság. 6p+ Kékfrankos 2013Illata csupa gyümölcs: piros bogyósok, szamóca, pici erdei gyümölcs, különféle fűszerekkel.

A csopaki Petrányi Pince egy olyan borkóstolóval dobta fel a kedd délutánomat, amin aztán a sárgamuskotályukra csodálkoztam rá. Csak néhány tételt akartak megmutatni egy gyors borkóstoló keretében és mivel az Olaszrizling Októberen végül nem sikerült megnéznem a boraikat, így örömmel mentem el rá. A 2001-ben alapított csopaki pincészet 4 hektáron termeszt szőlőt; olaszrizling, tramini, most már furmint is van, kékszőlőből pedig cabernet sauvignon és syrah. A roséhoz a kékfrankost vásárolják, ahogy a fent említett sárgamuskotály is vásárolt szőlőből készült. A terület talaja a fillit-pala melyben vulkáni és karbonát kőzetek is találhatóak. Elég meleg a terület, amit a borok savszerkezetében is érezni és ami kihívás elé fogja állítani a pincét az elkövetkező években. Kézműves pincészet, a hordós tételeket hosszabb ideig érlelik, a fehérborok nagy része reduktív eljárással készül. A Csopaki Kódex által meghatározottak szerint készítenek évente egy olaszrizlinget a tartályos tétel mellett.

Petrányi Borterasz – Balaton Riviéra

900 Ft, mely tehát hat bort és 5 ételfogást foglal magába, valamint savas és mentes vizet. A férőhelyek száma limitált, így a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet biztos részvétel itt lehet megtenni:+36 30 515 SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT AZ ÉV ELSŐ CSOPAKI ÜNNEPÉN! Tovább olvasom → január 18:00 - 21:00 8229 Csopak, Homokbánya út 31., Olaszrizling Speciál Borvacsora a Petrányi Borteraszon Az Olaszrizling Szerintünk mindig az évnyitó eseménye Csopaknak. Ilyenkor egy egész nap a régió fő szőlőfajátájáról, az Olaszrizlingről szól és a helyzet az, hogy még soha nem volt nálunk rendes borvacsora, tehát duplán is szükségszerű volt ez az esemény. A koncepció egyszerű: retrospektív olaszrizling sor (2008-2017) és hozzá komponált ételek borteraszunk szakácsai által. A jó hangulatú evés-ivás közben pedig beszélgetünk, valamennyi borról mesél valaki a pince színeiben és szeretnénk méltó módon megkoronázni ezt az amúgy is jeles alkalmat. 19:00 - 22:00 Vacsoravendég - Herczeg Ágnes a Petrányi Borteraszon Ízletes vacsora, jó borok, kellemes társaság – így képzelünk el egy őszi estét a Petrányi BorteraszonOktóber 21-én, szombaton 18:00 órától a csopaki Petrányi Borterasz fantasztikus panorámájában gyönyörködve Herczeg Ágnes, borakadémikussal beszélgetünk barátságról, borokról, a borászatról és a szenvedélyről, miközben elköltjük háromfogásos borvacsoránkat.

A Petrányi pince (a pince feletti felirat szerint: István Pince) Heimann Ferenc építésztechnikus félreismerhetetlen keze nyomát viseli magán. Aki csak egy Heimann tervezte, építette pincében is járt már Villányban, Szekszárdon, Egerben az tévedhetetlenül felismeri e pincekatedrálisok stílusjegyeit. Szép, ízléses, korszerű pince és technológiai sor. Nem túlméretezett, évi 15-20. 000 palack borra, vagy kevéssel többre tervezett, amennyi volt, s vélhetőleg lesz is. A pincében háromféle olaszrizlinget, reduktívat (2009), reduktív ászokoltat (2009), ötvenéves tőkékről szüretelt szőlőből készített bort (Finale 2008), s Merlot rozét kóstoltunk, majd a szabadban folytattuk, ahol a Cabernet sauvignon 2008, és a Csopaki Derű 2007 nevű, kékfrankos, merlot és cabernet sauvignon házasítás is sorra került. Petrányi István borai (Csopak) Csopak emblematikus területe a Balatoni borrégiónak, s nevét ma már Petrányi István Pincészete is öregbíti. Kellemes, és előzetes várakozásaimnak megfelelő tapasztalatokat szerezhettem.

petrányi pincészet csopak webkamera

Szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket panorámás borteraszunkon, a csopaki Szitahegyen. Kínálatunkban megtalálhatóak a Csopakon tradicionális Olaszrizling, a különleges Birtokválogatás, a zamatos Tramini, az illatos Harmatcsepp gyöngyözőbor, az üdítő Rosé, és a régió vörösboros tradíciói mentén készítjük Derű és Syrah borunkat. Boraink mellett napi menüvel, házias ételfogásokkal is várjuk Önt! Borkostolóink: Pincetúrás borkóstoló birtokbejárással: A birtok történetének bemutatása, érdekességekkel, területbejárással és pincelátogatással. Ajánljuk mindenkinek, aki testközelből szeretné megismerni a szőlő és bor feldolgozásának eszközeit, technológiai lépéseit. 6 féle borral, időtartam: 1, 5-2 óra. Ültetett kóstoló a teraszon: Ajánljuk azon vendégeinknek, akiknek az ideje ki van számolva, de szeretnének képet kapni a Petrányi Pince kiváló borairól. 6 féle borral, időtartam: 1 óra. Aperitif-kóstoló a teraszon: Egy kis ráhangolódás a borteraszunkra és a Csopaki borokra. 3 féle bemutatott borral, időtartam: kb.

  1. Huawei mediapad t5 teszt
  2. 3 fázissorrend színjelölése
  3. Under armour férfi polo outlet
  4. Excel 2003 táblázatkezelés és programozás a gyakorlatban
  5. Használt szintetizátor tok songs
  6. Névnapi köszöntők versek kicsiknek
  7. Adóbevallás 2018 beküldése
  8. Fogászat távirda utca székesfehérvár oltópont
  9. Ssd mit jelent
  10. Webes tömeges sms service
  11. Erste harmonia egészségpénztár
  12. Ingyen elvihető nimfa papagáj magyar
  13. Jogosítvány eü alkalmassági vizsgálat menete
  14. Huawei p20pro vízálló cipő
  15. Pro engine ultra vélemények 6
  16. Grátisz busz menetrend
  17. Babolna gazdanapok kiállítói
  18. 6 óras munka kecskeméten
kard-által-vész