top10places.com

Huawei P40 Teszt / Huawei P30 Teszt Videó

A SIM kártya fiókon látható gumiszigetelés mutatja, hogy a telefon képes ellenállni a víznek és pornak, és ezt az IP68-as védettségi besorolásnak megfelelően teszi. A NanoMemory kártyáról és annak sebességéről videót is készítettem. A telefon hátlapját borító üveg matt hatású, ami optikailag jól elfedi a rákerült ujjlenyomatokat, ám igazából ott van az, csak bizonyos fényviszonyok között válik láthatóvá. Tapintása nagyon kellemes, nem érződik annyira csúszósnak, mint simább változatai. Erre az üveg hátlapra került a jókora téglalap alakú Leica kamera rendszer, amelyet a jól ismert kameratesztelő oldal a DXOmark az első helyre sorolt, kiváló tulajdonságai okán. A telefon kamerapúpja majdnem két milliméter magas, és mivel nem középen van elég billegős a telefon. Szükség van a sok helyre ebben a púpban, mivel rendesen zsúfoltak bele kamera technikát. Van itt 50 MP-es Ultra Vision Kamera (Széles látószögű, f/1. 9 rekesznyílás, OIS), 40 MP-es Cine Kamera (Ultraszéles látószög, f/1. 8 rekesznyílás), 12 MP-es SuperSensing Telefotó Kamera (f/3.

Huawei P40 és P40 Pro teszt - HuaweiBlog

A Huawei P sorozatának legújabb tagja a P40 pro futott be hozzánk tesztelésre. A telefon minőségi készülékházát megvizsgáltam, 90 Hz-es kijelzőjéről készítettem lassított felvételt és mellé tettem egy 60 Hz-es telefont is, így láthatóvá vált a két képernyőfrissítés közötti különbség. A harmadik generációs ujjlenyomat olvasó sebességét is összehasonlítottam az előddel, hogy valóban gyorsabb-e annál. A Huawei idén útjára indította a Google szolgáltatások nélküli telefonjait, kezdve a sort a Mate 30 Pro-val, majd a P40 Lite következett és most befutott a P40, a P40 Pro és júniusban érkezik a P40 Pro + is. Az idei év megmutatja, hogyan is fogadják a vásárlók az új telefonokat a Google programok nélkül, vagy éppen a kissé körülményesebb programbeszerzést mennyire díjazzák. A Huawei láthatóan erős tempót diktál a HMS-re való átköltözésben, igyekeznek minden programozót meggyőzni, hogy írják át az új keretrendszerre appjaikat. Sokan túlzónak tartják a telefonok árát, és úgy gondolják a GMS hiányát egy jelentősebb árkedvezménnyel lehetne orvosolni.

Ami leginkább nem tetszett: A Google Play Store hiánya. Átlagos makró képességek (9-10 cm-es közelpont).

Huawei p40 pro teszt

A Huawei nagyágyúi, a P40 és P40 Pro végre megjelentek, nem is akármilyen kamerarendszerrel, de vajon a HMS-el életképes a mobilpiacon? Mint azt tudjuk, az USA és Kína között zajló kereskedelmi háborúzás egyik legnagyobb áldozata a Huawei a mobilpiacon, hiszen nem használhatja a Google mobil szolgáltatásokat (GMS), hanem a saját Huawei Mobile szolgáltatásaival (HMS) kell valahogy túlélniük. Nem is lenne semmi probléma, hiszen minden "elvesztett" GMS szolgáltatás pótolható, van rájuk alternatíva bőven. De aki görcsösen ragaszkodik a Google-féle megoldásokhoz, azoknak nem kevés kompromisszumot kellene kötniük a Huawei új készülékeire váltása esetén. A legtöbb alkalmazás a Huawei saját alkalmazás boltjából, az AppGallery-ből már beszerezhető, sőt napról-napra egyre több alkalmazás kerül bele, de sokat APKPure, Amazon App és egyéb 3rd party app store segítségével kell beszereznünk. Sokan megbírkóznak ezzel, de bőven vannak olyanok, akik azt mondják, hogy kösz, akkor inkább nem kell. Pedig a Huawei új zászlóshajói kiemelkedően jó hardverrel és mindenkit porba alázó kamerarendszerrel jelentek meg.

Ezeket a több-alkalmazásos és ablakos megoldásokat segíti a dock funkció. A kijelző széléről befelé húzva és ott tartva az ujjam, beúszik a dock felület, amelyről különböző alkalmazások nyithatók meg ablakban. Az alkalmazások listája, sorrendje szabadon felhasználható. Az OLED panelhez köthető előnyökből több is megtalálható mind a P40, mind a P40 Pro esetében. Az EMUI-zel debütált a dinamikus sötét mód, amely nagyon jól működik, csökkenti az energiafogyasztást egyes esetekben és sokszor a szem számára is barátságosabb látványt nyújt. Ahogy fent írtam, AOD-t tekintve, azaz az Always on Display funkcióban sok változás még nincs. Vannak színes megjelenítések, amelyek képesek változni és a Huawei Témák appon belül további opciókat tölthetünk le. Viszont a legújabb, 3D-s megjelenésre még nekünk is várni kell, hogy egy frissítés elhozza ezt. Az AOD egyébként természetesen folyamatosan változtatja a pozícióját, ezzel csökkentve a beégés lehetőségét. Hasznos funkció még a TÜV által hitelesített Szemvédelem mód, ami lehetőséget kínál a kékfény megszűrésére.

Ha a 4G képes elődjéhez hasonlítom, akkor egyszerre tűnik nagyobbnak és kisebbnek is a megjelenítő, ez az eltérő képaránynak köszönhető, az 5G-s újdonság magasabb lett, azaz "hosszúkásabb" a kijelzője. Ennek egyébként kézzel fogható előnye, hogy 75 mm a készülék két oldala közötti távolság, ezzel, 1, 3 mm-rel keskenyebb, mint a 4G-s verzió, azaz könnyebb kézben fogni. A kijelző zárt térben, szépek a színei szemből, oldalról minimális fátyolosodás tapasztalható csak. A nyári napsugarakban azonban a szabadban már nehezen látható, ehhez nagyobb fényerőre volna szükség, de hasonlót tapasztaltam a P40 Lite 4G-nél is tavasszal. Az előlap tetejére kicsit felfelé helyezkedve található meg középen a hangszóró, míg a baloldalt a lassan már klasszikusnak nevezhető "punch hole" van, azaz a kijelzőbe vágva foglal helyett a 16 megapixeles szenzor. A megjelenítőt körbeölelő keret átlaosnak mondható ebben az árkategóriában, oldalt vékonyabb, alul némileg vastagabb. Ha oldalról nézem a P40 Lite 5G-t, akkor itt is méretcsökkenés tapasztalható a 4G-s modellhez képest, csak 8, 58 mm.

Huawei P40 Pro teszt – nagyon magasan és mélyen - PC World

WiFi esetén a 802. 11a/g/n/ac hálózatokat támogatja 2, 4 és 5 GHz-es sávban. A Bluetooth 5. 1 mellé BLE, SBC és AAC támogatás is került, a Freebuds 3i headset tökéletesen együttműködött vele. A helymeghatározásnál a legfontosabb a GPS ugyan, de van mellette AGPS, Glonass, BeiDou, Galileo, QZSS is. Van NFC is, bár ez jelenleg csak kiegészítő csatlakoztatásához használható érdemben, mobilfizetésre akkor lesz használható, ha elérhető lesz a régiónkban a Huawei Pay, vagy valamelyik bank rámegy végre az applikációjának teljeskörű HMS támogatására, hogy ez is elérhető legyen benne. Ha a szoftveres oldalát nézzük a P40 Lite 5G-nek, amely legalább annyira fontos, mint a hardveres, akkor már felemás a kép. A mindennapi használat során kifejezetten gyors az EMUI 10. 1-es rendszerrel a telefon, gyorsan vált az appok között, nem akar megakadni, az új multi-ablak funkcióval is kényelmesen együttműködik. Ez azért fontos, mert nyilván fontos az, hogy gördülékenyen és élvezetesen működjön egy telefon, főleg ha annak az ára 100 ezer felett startol.

A telefonok alatti kartonborítékban találhatók a papírok, használati útmutató, és a Pro esetén pedig egy szilikon tokot is kapunk. Erre a kartonra van rögzítve a SIM tű is. Alatta fekszik a töltőfej P40 esetén 22, 5W, Pro esetén pedig 40W teljesítményű, mellettük pedig egy USB-C kábel és egy normál füles szintén USB-C csatlakozóval, ugyanis a készülékeken nincs 3, 5" jack kimenet. A telefonok alján található balról jobbra haladva a SIM tálca, egy mikrofon, Type-C csatlakozó és a mono multimédia hangszóró. Jobb oldalon a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzók, a tetején a P40 esetén csak egy mikrofon található, míg a P40 Pro-nál a mikrofon mellett egy infra jeladó is felfedezhető. A bal oldala üres, csak egy műanyag vonal töri meg a fém keretet az antennák miatt, egyébként a másik 3 oldalon is található 2-2 belőlük. A kijelzőbe vájt piskóta formájú punch hole típusú kameralyuk erősen a Samsung S10 családra emlékeztethet mindenkit, viszont a méretes kivágást feledteti a tény, hogy mennyi mindent kapunk itt, mégsincs szükség hatalmas notch-ra.

Viszont bővítés esetén sem kell lemondanunk a Dual-SIM-ről, legalábbis ha megfelelő szolgáltatónál vagyunk, mert eSIM-et is képes kezelni a telefon. Hardver Mindkét tesztalany esetén azonos CPU és GPU párost kapunk. A 8 magos Kirin 990-es chip 5G-t is támogat (2 x Cortex-A76 Alapú 2, 86 GHz + 2 x Cortex-A76 Alapú 2, 36 GHz + 4 x Cortex-A55 1, 95 GHz). A GPU pedig egy 16 magos Mali-G76 és persze ott az NPU is, ami a mesterséges intelligenciás számítási műveletekben segít be főleg multimédia feladatoknál. Memóriából is mindkét telefon 8GB ROM-al rendelkezik, tárhely szempontjából viszont van eltérés. A P40 128GB, a P40 Pro pedig 256GB UFS tárhellyel rendelkezik, mindkét esetben bővíthető a Huawei Memory Card segítségével akár 256GB-al. A sebességre nem lehet panasz, beszereztem a legismertebb Benchmark appokat és az alábbi eredmények születtek: Mint az látható, bőven veri a Note 10+ készülékem, pedig az sem volt kutya egy fél éve se. 🙂 Amíg a P40 3800mAh akkumulátorral rendelkezik, és 22, 5W gyorstöltőt kapott, addig a P40 PRO már 4200mAh méretű telepet kapott 40W-os gyorstöltővel, valamint a PRO képes 27W vezetéknélküli töltést felvenni és a fordított vezeték nélküli töltésre is képes, hogy más telefonokat, fülest, okosórát tölthessünk vele.

Huawei P40 és Huawei P40 Pro teszt | Fotózásra születtek - Notebook.hu Blog

A Huawei P40 és P40 Pro a lehető legnehezebb környezetben próbál helytállni, erős szembeszéllel. Páros tesztemben bemutatom egymás mellett a Huawei P40-et és a P40 Prót. Az év elején még úgy gondoltam, hogy a Huawei P40 szériát elsősorban egy dolog fogja hátráltatni, a GMS hiánya, amely még sokaknak szükséges lehet, de összességében ezen túl lehet lépni. Február 28-án megérkezett a meghívó a Huawei párizsi sajtóeseményére, ahol újból a helyszínről láthatnám a széria debütálását. Pár nappal később jött a hír, hogy a koronavírus járvány terjedése miatt előfordulhat, hogy nem lesz út, online lesz a bemutató. Még pár nap és hivatalos lett, hogy törölték a személyes eseményt. Mire eljött március 26. és a P40 széria debütálása, a légi közlekedés már kezdett leállni, itthon az iskolák zárva, Franciaországban a járvány már tombol. Bár március elején még az volt a baj, hogy 335 forintba kerül egy euró, a P40 széria debütálásakor a kérdés inkább az volt, hogy melyik órában éri el a 360 forintos szintet.

  1. Kerti automata öntözőrendszer teljes film
  2. Rakott csirkemell recept
  3. Sopron pláza mozi telefonszám
  4. Nyárson sült, baconbe tekert szűzérme kukoricafőzelékkel, lapcsánkával
  5. Skatepark elemek eladó map
  6. Semmelweis orvostörténeti museum of natural history
  7. Nyelv, kultúra, identitás IV. Szociolingvisztika, névtan, nyelvtörténet - Honnan származik a tő és a toldalék fogalma a magyarban? – Vladár Zsuzsa – - MeRSZ
  8. Felsőtárkány erdei vasút menetrend
  9. Szép utca 2
  10. Salgótarján munkaügyi központ
  11. Radics csaba végrehajtó irodája
  1. Veszprem tankerületi központ
  2. Közvetített szolgáltatás könyvelése
  3. Kross evado eladó ingatlan
  4. Sertés oldalas ár
  5. Albert flórián út 2.6.0
  6. Ázsia expressz szereplői 2021
  7. Jegy hu utalvány
  8. Got asat magas girl
  9. Icuka cba reklám angolul
  10. 4x4 es szoba berendezése
  11. Vans kicks táska
  12. Az oroszlán és a farkas
múzeumok-éjszakája-2019-miskolc