top10places.com

Gyed Alatti Szabadság

Okozhat-e valamilyen hátrányt a munkavállaló részére egy ilyen jellegű megállapodás? Részlet a válaszából: […] Az Mt. 90. § (1) bekezdésének e) pontja értelmében amunkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a gyermekápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138.

12 kérdés-válasz a szabadsag-gyes-utan kifejezésre

Minden jog fenntartva © 2022, GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrö kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Általános szabály szerint szünetel a biztosítás a fizetés nélküli szabadság alatt, de vannak kivételek. Így például ha valaki ellátást kap, nem szünetel a biztosítása. További részletekről, egyéb kivételekről, és az adminisztrációs teendőkről beszél szakmai videósorozatunkban dr. Radics Zsuzsanna Gabriella közgazdasági szakokleveles jogász. A videó folytatásaként december 9-én a kisgyermekes munkavállalókra vonatkozó munkajogi szabályozásról lesz szó, míg december 14-én a gyermeknevelési támogatás részleteiről beszél dr. Radics Zsuzsanna Gabriella. Kapcsolódó cikkek 2021. november 25. A gyermekgondozást segítő ellátásról röviden Szakmai videósorozatunk következő részében a gyermekgondozást segítő ellátás legfontosabb szabályait ismerteti dr. Radics Zsuzsanna Gabriella közgazdasági szakokleveles jogász. Elmondja, mikor és ki jogosult a gyesre, hogyan kell igényelni, milyen típusai vannak, és milyen keresőtevékenységet lehet folytatni az ellátás mellett. 2021. október 19. A csecsemőgondozási díjról röviden Szakmai videósorozatunk következő részében a csecsemőgondozási díj legfontosabb szabályait ismerteti dr. Elmondja, kinek és mikor jár a csed, miként változott idén a szabályozás, és milyen tevékenységeket lehet végezni a csed folyósítása mellett.

E szabályok szerint a munkaviszony szünetelésének időtartamára - többek között - a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott... […] 4. cikk / 12 GYES-ről visszatérő munkavállaló szabadsága Kérdés: Hogyan kell a gyakorlatban alkalmazni a régi Mt. 130. §-a (1) bekezdésének c) pontját, azaz mikortól jár a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára és nem az első évére a szabadság? Hogyan kell kiszámítani a szabadságot annak a munkavállalónak az esetében, aki 2012. április 1-jén tér vissza a GYES-ről dolgozni? Részlet a válaszából: […] A régi Mt. §-ának (1) bekezdése értelmében amunkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadságilleti meg, amely alap- és pótszabadságból áll. A régi Mt. §-a (2) bekezdésének b) pontja értelmében amunkaviszony szünetelésének... […] 5. cikk / 12 GYES-ről visszatérő munkavállaló szabadsága Kérdés: Munkába állása után hány nap szabadságra lesz jogosult egy 1982. december 13-án született munkavállaló, aki eddig fizetés nélküli szabadságon volt 2009. május 27-én született gyermekével, és 2012. május végén visszamegy dolgozni a munkáltatójához, ahol 2006 augusztusa óta dolgozik?

-rendelkezéseket érdemes áttekinteni. Az Mt. a rendes szabadságrólúgy rendelkezik, hogy a munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptáriévben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és... […]

Összes cikk: 1. cikk / 12 GYES-ről visszatérő munkavállaló szabadsága Kérdés: Csökkenti a 2020. augusztus 1-jétől időarányosan járó szabadságot az október 15-től december 31-ig igényelt fizetés nélküli szabadság annak a munkavállalónak az esetében, aki a GYES lejárta után visszament dolgozni, 2020. augusztus 1-jétől kivette a szüléssel kapcsolatos ellátások előtt felhalmozódott szabadságát, és azután ismét fizetés nélküli szabadságra megy, mert csak 2021. január 1-jétől tud munkába állni? Részlet a válaszából: […] Az Mt. 115. §-ának (1) bekezdése értelmében a munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap- és pótszabadságból áll. A szabadság kiszámítása során munkában töltött időnek minősül - többek között - a szabadság... […] 2. cikk / 12 GYES-ről visszatérő munkavállaló szabadsága Kérdés: Hány nap szabadságra lesz jogosult az édesanya, akinek 2020. május 27-én lejár a GYES-e, ha május 28-án visszamegy dolgozni? A munkavállaló 1981-ben született, 2011. szeptember 1-jétől, első gyermeke születése óta van otthon, és azóta CSED-ben, GYED-ben, illetve GYES-ben részesül, és 2011-ben nem vett ki szabadságot.

Részlet a válaszából: […] A szabadság kiszámításakor a szülés időpontjához képestirányadó alábbi Mt. -rendelkezéseket kell figyelembe venni: Az alapszabadság mértéke húsz munkanap, amely a munkavállalóa) huszonötödik életévétől huszonegy;b) huszonnyolcadik életévétől huszonkettő;c)... […] 6. cikk / 12 GYES-ről visszatérő munkavállaló szabadsága Kérdés: Mikor kell kiadni és hogyan kell kiszámolni a szabadságot annak a kismamának az esetében, aki megszünteti a GYED-et és GYES-t igényel helyette, mivel heti 30 órában visszamegy dolgozni? Lehet-e szabadságmegváltást fizetni a számára? Részlet a válaszából: […] Annak, hogy a szabadságot az esedékességének évében adjákki, a munkavállaló oldaláról fennálló akadálya is lehet. Erre az esetre úgyrendelkezik a törvény, hogy ha a munkavállaló betegsége vagy a személyét érintőmás elháríthatatlan akadály miatt nem tudja kivenni a... […] 7. cikk / 12 GYES-ről visszatérő kismama szabadsága Kérdés: A 2012. január 1-jén életbe lépő új, vagy a szülés időpontjában érvényben lévő régi Mt.

szerint kell-e kiszámolni a szabadságot annak a GYES-en lévő kismamának az esetében, aki 2012. május 1-jén tér vissza dolgozni? A munkáltató számításai szerint jelentős eltérés van a két számítás között. Részlet a válaszából: […] A kérdés megfogalmazása arra utal, hogy a munkáltató kicsiteltévedt a jogszabályok rengetegében. A kismama szabadságának kiszámításánálvalóban az Mt. rendelkezéseit kell figyelembe venni, az új jogszabályt azonbankár lenne belekeverni a számolásba. Az új Mt. ugyanis... […] 8. cikk / 12 GYES-ről visszatérő munkavállaló szabadságának megosztása Kérdés: Köthet-e olyan megállapodást a munkavállaló a munkáltatóval, hogy a gyermek ápolása, illetve gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadsága idején felhalmozódott nagy mennyiségű rendes szabadságának csak egy részét veszi ki a munkába állását megelőzően, a többit pedig majd egy későbbi időpontban? A munkavállaló 2012 elején kíván visszamenni dolgozni, és ezt a szándékát már szóban és írásban is közölte a munkáltatójával.

Részlet a válaszából: […] Az Mt. §-a (2) bekezdésének c) és d) pontjai szerint a szülési szabadság tartamára, illetve a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (Mt. 128. §) első hat hónapjára megilleti a szabadság a munkavállalót. Jelen esetben az 1981-ben... […] 3. cikk / 12 Apa szabadsága GYES idejére Kérdés: Jogosult lesz az édesapa a fizetés nélküli szabadság első évére járó szabadságra abban az esetben, ha az édesanya a hármas ikreik után a gyermekek 3 éves koráig TGYÁS-ban, GYED-ben és GYES-ben részesült, ezt követően munkába állt, és az édesapa igényelte a GYES-t, aki most az ellátás folyósítása mellett szintén munkába kíván állni? A gyermekek közül az egyik tartósan beteg, ezért igényli az édesapa a GYES továbbfolyósítását. Az édesanya részére a fizetés nélküli szabadság első évére a szabadságot kiadták. Részlet a válaszából: […] A szabadságra, a szabadság kiadására, valamint az egyes munkaidő-kedvezményekre vonatkozóan 2012. december 31-ig a régi Mt. szabályait kell alkalmazni.

  1. Textar féktárcsa vélemény
  2. A boldogító talán
  3. 12 kérdés-válasz a szabadsag-gyes-utan kifejezésre

2021. november 3. A gyermekgondozási díjról röviden Szakmai videósorozatunk következő részében a gyermekgondozási díj legfontosabb szabályait ismerteti dr. Elmondja, kinek és milyen feltételek mellett jár a gyed, milyen típusai vannak, és hogyan lehet keresőtevékenységet folytatni a gyed időtartama alatt.

mogyoróhegyi-erdészeti-erdei-iskola