top10places.com

Hogyan Működik A Jégtörő Hajó – Atommeghajtású Jégtörő Lenin

érdekeit, és megkezdi az infrastruktúra helyreállítását. 10Az Északi-tengeri útvonalon az első működő út elindítását 2007. április végére tervezték. Várhatóan a szállító teherhajók kísérése az északi-tengeri útvonalon az 50 Years of Victory atommeghajtású jégtörő üzemelésének első szakasza. A második szakaszban a jégtörő munkája valószínűleg az északi-sarkvidéki talapzat szénhidrogén-alapanyagainak kitermeléséhez kapcsolódik, az atommeghajtású hajó termelőplatformok kiszolgálásával és a jégben lévő szénhidrogénekkel szállító hajók kísérésével foglalkozik majd. Ezenkívül az 50 Years of Victory felváltotta az Arktika atommeghajtású jégtörőt, az első ilyen típusú jégtörőt. Az Arktika jégtörő 175 000 órát dolgozott ki, ami a megengedett maximális élettartam, és ebből a szempontból az új atommeghajtású hajó üzembe helyezése nagyon időszerű volt. Legénységének nehéz természeti viszonyok között, vitorlás körülmények között kellett ellenőriznie az atomerőmű, berendezések és mechanizmusok működését.

Menetrend

A teljes tűzterület különböző becslések szerint 50-100 négyzetméter volt. m. Ennek ellenére az oltást a harmadik összetettségi szám szerint végezték (öt lehetséges közül) - körülbelül 22 tűzoltóegységet (112 tűzoltó) vontak a jégtörőhöz. A tűzoltók szerint ennek oka egyrészt a munkások tömeges evakuálása, másrészt az, hogy a hajótüzeket az egyik legnehezebbnek tartják: az erős füst, a hajóterek bonyolult elrendezése és a rengeteg nyitott raktér mindig megnehezíti az oltást. őket. Délután tizenegy órakor a tűzoltók közölték, hogy a tűz terjedését sikerült lokalizálni. Az oltás azonban estig folytatódott - 18:00-kor a jégtörő még mindig kiöntötte a helyiséget. A tűzoltók úgy vélték, hogy a tüzet valószínűleg a dolgozók hanyagsága vagy rövidzárlat okozta. A gyújtogatás verziója nem is került előtérbe: a tűzoltás résztvevői szerint a Balti Hajógyárban nagyon szigorú beléptetési ellenőrzés van, és gyakorlatilag lehetetlen, hogy kívülállók bejussanak a jégtörőbe. A sugárszennyezés veszélye szóba sem jöhetett, mivel a jégtörőre szerelt berendezést még nem tankolták fel nukleáris üzemanyaggal.

Jelenleg a nukleáris jégtörő flotta a következőket tartalmazza: két nukleáris jégtörő két reaktoros atomerőművel, amelyek kapacitása 75 000 lóerő (Yamal, 50 Let Pobedy), két jégtörő egy reaktoros erőművel, körülbelül 50 000 lóerős kapacitással ( Taimyr), "Vaigach"), a "Sevmorput" nukleáris meghajtású könnyebb konténerszállító és öt kiszolgáló hajó. A többi nukleáris meghajtású hajó kifejlesztette a sajátját technikai erőforrásés leszerelték ("Lenin" 1989-ben, "Szibéria" 1992-ben, "Arktika" 2008-ban, "Oroszország"). 2017-ben döntöttek a Szovetszkij Szojuz nukleáris meghajtású hajó ártalmatlanításáról, bár korábban. Az üzemelő orosz atomjégtörőkön dolgoztak, hogy meghosszabbítsák reaktortelepeik élettartamát. A Vaigach nukleáris meghajtású hajó üzemeltetése a tervek szerint 2023-2024 fordulóján fejeződik be, Taimyr - 2025-2026, Jamal - 2027-2028. Az "50 éves győzelem" atomjégtörő működésének befejezését 2035-nek tulajdonítják. A nyugdíjba vonult atommeghajtású jégtörők helyett a jelenleg épülő fejlettebbeket, a 22220-as Arktika, a Sibir és az Ural projektet helyezik üzembe.

Index - Tudomány - Közel kétezer lóerő repeszti a jégtáblákat

Eközben az "50 éves győzelem" nem mindig vesz részt más hajók fogságból való megmentésében. Valójában az északi-sarkvidéki cirkálásra is összpontosít. Tehát személyesen is eljuthat az Északi-sarkra, ha bizonyos összeget fizet egy jegyért. Mivel utaskabinok önmagukban nincsenek, a turistákat a hajó kabinjaiban szállásolják el. De a fedélzeten van saját étterem, medence, szauna, edzőterem. A közeljövőben az ilyen jégtörők jelentősége csak növekedni fog. A jövőben valóban aktívabb fejlesztést terveznek természetes erőforrások, amelyek a Jeges-tenger feneke alatt találhatók. Az északi tengeri útvonal egyes szakaszain a hajózás mindössze két-négy hónapig tart. A fennmaradó időben a vizet jég borítja, amelynek vastagsága néha eléri a 3 métert. Annak érdekében, hogy ne pazaroljunk többlet üzemanyagot, és ne kockáztassuk újra a legénységet és a hajót, helikoptereket vagy felderítő repülőgépeket küldenek a jégtörőkről, hogy könnyebben átjussanak a polinyákon. A jégtörők speciálisan sötétvörösre vannak festve, hogy jól láthatóak legyenek a fehér jégben.

hogyan működik a jégtörő hajó képek

A világ első nukleáris meghajtású felszíni hajója | HAJOZAS.HU

Igen, a jégtörő pozitív benyomást tett, az biztos. Tetőtől talpig megkerültük" – mosolyog Kornyilov. Az első tudományos feladatra az atommeghajtású hajó több mint jól felkészült: miközben a leszállóhelyre tartott, a sarkkutatók hét házat szereltek össze a helikopterleszállón, hogy ne vesztegessék az időt a jégtáblán. - 510 tonna gázolajat vittünk magunkkal - két évre tartalékot, hogy nyugodtan sodródjunk. A repülőgépekhez képest a jégtörőről való leszállás természetesen összehasonlíthatatlan – mindent azonnal a helyszínre szállítanak. Igaz, volt némi feszesség – a srácok (sarkikutatók) az edzőteremben aludtak, én meg a vezető szerelő kanapéján kuporogtam. Ezen a járaton ráadásul 13 tudósító utazott velünk" – emlékszik vissza Kornilov. © Fotó: a JSC "Admiralty Shipyards" múzeumának archívumábólAz állomás leszállására szolgáló jégtábla segített a jégtörőnek jégfelderítő repülőgép után kutatni. Találtam egy jó fagylaltot ( többéves, legalább három méter vastag jég – a szerk. ), ugyanakkor attól tartottak, hogy a jégtörő esetleg nem számítja ki a megközelítési manővert, és szétválik kívánt hely, mondta Kornyilov.

A jégtörő kapitánya jelentette vezérigazgatónak A Murmanszki Hajózási Társaság közleménye az átállás sikeres befejezéséről és a legénység felkészültségéről az északi tengeri útvonalon és az orosz sarkvidéken felelős állami feladatok ellátására. Az a tény, hogy az "50 Let Pobedy" jégtörő építése mégis befejeződött, és megérkezett szülői kikötőjébe, azt jelzi, hogy az ország végre felismerte az Északi-tengeri Útvonal és az Északi-sarkvidék szerepét és jelentőségét stratégiai céljainak megvalósításában. érdekeit, és megkezdi az infrastruktúra helyreállítását. Az Északi-tengeri útvonalon az első működő út elindítását 2007. április végére tervezték. A teherhajók pilótakísérete az északi tengeri útvonalon az "50 Years of Victory" atommeghajtású jégtörő működésének első szakasza. A második szakaszban a jégtörő munkája valószínűleg az északi-sarkvidéki talapzat szénhidrogén-termeléséhez kapcsolódik majd, az atommeghajtású hajó a termelési platformokat szolgálja majd ki és a jégen hajózik majd szállítóhajók szénhidrogénekkel.

Hogyan működik a hőszivattyú

hogyan működik a jégtörő hajó makett hogyan működik a hőszivattyú
  1. Eladó autó százhalombatta
  2. Kutya zöldet hány
  3. Brutális jégtörő hajója lesz Oroszországnak, ilyet korábban még nem építettek
  4. Hogyan működik a jégtörő halo reach
  5. Az első atomjégtörő. A sors az első Lenin egyéves atomjégtörő
  6. Hogyan működik a jégtörő hajó bérlés
  7. Hogyan működik a jégtörő hajó rajz
  8. Pesti srácok online
  9. Hogyan működik a jégtörő hajoura
  10. Index - Tudomány - Közel kétezer lóerő repeszti a jégtáblákat
mercedes-benz-kecskemét