top10places.com

Szép Kártya Élelmiszer, Milyen Élelmiszert Vehetünk Szép Kártyával? Megjelent A Rendelet

Júliustól visszaállt a SZÉP-kártya eredeti, rekreációs funkciója Fotó: Az MSZÉSZ állásfoglalásával teljes mértékben egyetértett a Stílusos Vidéki Szállodák egyesülete, hangsúlyozva, hogy az ágazat a munkaerőhiánytól, az egekbe szökő energia- és bérköltségektől is szenved, ezért is lenne nagyon fontos a SZÉP-kártya költések visszaterelése az eredeti célkitűzéshez. Amikor a kormány június közepén bejelentette, hogy a szintén július 1-jéig érvényes élelmiszer- és benzinárstopot október 1-jéig meghosszabbítja, a SZÉP-kártyás élelmiszer-vásárlási lehetőségről nem esett szó. A turisztikai szolgáltatók így az utolsó pillanatig, azaz péntek éjfélig izgulhattak, hogy a Magyar Közlönyben esetleg mégis megjelenik a hosszabbításról szóló döntés, de mivel ez nem történt meg, július 2-től megszűnt a bolti élelmiszer-vásárlás lehetősége. Kártyaköltések az elmúlt öt évben Forrás: MTSZA Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke lapunknak üdvözölte, hogy a "zsebek" bezárultak, és a pihenőkártyáról mostantól ismét csak az eredeti célokra, azaz szállásra, vendéglátóhelyi étkezésre és szabadidős célokra lehet költeni.

  1. Február 1-jétől a SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni | KamaraOnline
  2. Fontos határidő jár le a SZÉP-kártyáknál: most érdemes lépni! - Portfolio.hu
  3. Örülnek a szállodák, már nem lehet élelmiszert venni SZÉP-kártyával - Turizmus.com
  4. Vásárlásra
  5. Szép kártya elfogadás élelmiszer

Február 1-jétől a SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni | KamaraOnline

szép kártya élelmiszer vásárlás

Áprilisban a SZÉP-kártyás vásárlások közel harmada élelmiszerre ment. Ez is azt bizonyítja, hogy már minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy spóroljunk az élelmiszervásárlással. A SZÉP-kártya vendéglátás zsebét a kormány a választások előtt használhatóvá tette élelmiszer vásárlására is. Várható volt, hogy a bolti költéseket lehetővé tevő könnyítés alaposan megkavarja az egész béren kívüli juttatási rendszert. Azóta nagyjából ki is derült, hogy ez valóban így lett. Most pedig az árstop mellett július 1-jéig a pihenőplasztik új felhasználási lehetőségét is meghosszabbították. Aligha véletlenül, kiderült ugyanis, hogy igen népszerű ez az intézkedés. A K&H arról számolt be, hogy áprilisban 63 százalékkal, a teljes február-március-áprilisi időszakban pedig 77 százalékkal költöttek többet ügyfelei SZÉP-kártyájukról, mint az előző év azonos időszakában. Ezen belül pedig hangsúlyozta a bank – hónapról hónapra egyre nagyobb volt az élelmiszerre fordított költések aránya. Áprilisban a plasztikkal rendelkezők már közel minden harmadik forintot boltban adtak ki.

Fontos határidő jár le a SZÉP-kártyáknál: most érdemes lépni! - Portfolio.hu

szép kártya hideg élelmiszer

Örülnek a szállodák, már nem lehet élelmiszert venni SZÉP-kártyával - Turizmus.com

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár. Sokan időzíthetik a nagybevásárlásukat csütörtökre vagy péntekre júniusban, mivel július 1-én lesz utoljára módjuk arra, hogy bolti élelmiszert SZÉP-kártyára vásároljanak. A kormány február 1-től nyitotta meg ennek lehetőségét először május végéig, majd ezt megtoldotta július 1-ig. Ennek akkor az is volt a magyarázata, hogy így ez a határidő egybeesik az árstopokkal és a kamatstoppal. Amíg azonban a kormány nemrégiben az árstopokat október 1-ig, a kamatstopot és a hitelmoratóriumot pedig december 31-ig kitolta, a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás folytatásáról nem határozott. Elvileg természetesen akár az utolsó pillanatban is bejelenthetik a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás további fenntartását, de döntés hiányában ez a lehetőség július 1-én megszűnik. Akinek tehát van SZÉP-kártyája, és még ki akarja használni azt egy nagybevásárlásra, annak sietnie kell.

Viszont a moratórium igénybevételével évekkel is nőhet a törlesztés ideje.

Vásárlásra

szép kártya élelmiszer 2022

A kormány szerdán döntött úgy, az élelmiszer- és üzemanyagárstopot július 1-jéig meghosszabbítja. A Magyar Közlöny rendelete szerint a SZÉP-kártya vendéglátás alszámláján szereplő összeg felhasználható továbbra is élelmiszer-vásárlásra is. A csütörtök este a Magyar Közlönyben megjelent rendelet még egy határidőt meghosszabbít, mégpedig a Széchenyi Pihenőkártyára vonatkozóan azt, amely lehetővé teszi, hogy élelmiszer-vásárlásra is felhasználható legyen a SZÉP-kártya vendéglátás alszámláján szereplő örrás: MTI/PénzjegynyomdaA lehetőséget február 1-jével vezették be és ennek is 2022. május 31. volt a hatálya, ami most 2022. július 1-jéig hosszabbítottak meg - írja a Blikk.

Szép kártya elfogadás élelmiszer

  1. Szép kártya élelmiszer vásárlás 2022
  2. Felvi.hu - Mit kell tudni a hiánypótlásról?
  3. Szép kártya hideg élelmiszer
  4. Szép kártya élelmiszer vásárlás

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni – olvasható a kormányzati portálon közzétett tájékoztatásban. A kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni. Ugyanakkor mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható. Mind a három alszámlán lévő teljes pénzösszeg felhasználható hideg élelmiszer vásárlásra függetlenül attól, hogy mikor került az beutalásra. A vendéglátás alszámlára legfeljebb évi 150 ezer forint utalható, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet maximum hideg élelmiszerre költeni. Az újonnan és a már korábban beutalt összegeket egyaránt fel lehet használni mind a három alszámla esetén hideg élelmiszer vásárlásra.

Mától nem lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszert vásárolni, miután a kormány nem hosszabbította meg ezt a lehetőséget. Ezzel visszaállt a kártya eredeti, rekreációs funkciója a turisztikai szolgáltatók nagy örömére. A kormány ez év február 1-jétől tette lehetővé, hogy hideg élelmiszert is lehessen vásárolni SZÉP-kártyával. Az eredetileg május 31-ig érvényes rendelkezést később július 1-ig meghosszabbították. Az elmúlt hónapokban lényegében az összes nagy élelmiszerlánc lehetővé tette a SZÉP-kártyás fizetést a boltjaiban, amivel rengeteg kártyabirtokos élt is. Például a K&H Banknál áprilisban az élelmiszer-vársárlás a SZÉP-kártya költések mintegy negyedét tette ki. A számlákon felhalmozott tízmilliárdok felhasználásának a cafeteriaelem eredeti céljaitól való eltérítése miatt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége minden szakmai fórumon és a nyilvánosság útján is aggodalmát fejezte ki. Legutóbbi, június 17-ei közleményükben a várakozásoktól elmaradó szállodai forgalommal és a főszezoni bizonytalan kilátásokkal érveltek amellett, miért tartanák szükségesnek, hogy július 1-jétől a SZÉP-kártyát csak rekreációs célokra lehessen felhasználni.

Mindegy, milyen kártyája van valakinek, illetve melyik zsebben (alszámlán) van rajta pénz, mert bármelyiket használhatja erre a célra. A kormány ugyanis már az élelmiszervásárlás megnyitása előtt átjárhatóvá tette ezeket a kereteket. Így a SZÉP-kártyások bármilyen célra, illetve alszámlára (szállás, vendéglátás, szabadidő) kapott pénzüket felhasználhatják a rendszeren belül bármire, például a szállás keretükből is vehetnek élelmiszert. Ez a lehetőség egyébként július 1. után is tovább él, a jelenlegi szabályok szerint egészen december 31-ig. Nagyon nem kell keresgélnie annak, aki még gyorsan élelmiszert akar venni a SZÉP-kártyájával, hiszen lényegében az összes nagy lánc lehetővé tette a boltjaiban ezt, és a vevők az eddigi tapasztalatok szerint öntik a pénzt a kártyazsebeikből erre a célra. Több ezer új bolt csatlakozott elfogadóként, és az élelmiszerkereskedők jól spekuláltak, hiszen az eredetileg május végéig élő lehetőség még kapott egy hónapot. A boltokban egyébként nem szűnik meg teljesen a SZÉP-kártyás fizetés lehetősége, hiszen bizonyos helyeken a kínálatban szereplő, meleg ételeknek számító árukat továbbra is lehet vásárolni, amennyiben az megfelel a vendéglátásra igénybe vehető termékek kritériumának.

A kormány egyben december 31-re módosította az alszámláktól független költés lehetőségéép-kártya: csak májusig lehet élelmiszert venniMegjelent a rendelet a Szép-kártyák használatának változásairól, így kiderült, hogy csak korlátozott ideig nyílik meg az élelmiszer-vásárlás lehetősége. De ha tovább tartani a járványügyi veszélyhelyzet, a határidő kitolóÉP-kártyás élelmiszervásárlás: csak májusig lehet, és van néhány kivételCsütörtökön jelentette be Orbán Viktor, hogy a SZÉP-kártyákon lévő összeget jövőre már élelmiszerre is el lehet költeni. A választás előtti hónapokra időzített sokadik "népjóléti intézkedéssel" kapcsolatban december 24-én jelent meg a kormányrendelet a Magyar Közlönyben, amely tisztáz néhány részletet. Az Orbán által saját kezűleg aláírt…Februártól Szép-kártyával is lehet fizetni a boltokbanJövőre már az élelmiszerekért is fizethetünk Szép-kártyával – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. A kormányfői poszt szerint februártól lehet élni majd ezzel a lehetőséggel – írja a A Szép-kártyákkal kapcsolatban áprilisban lépett életbe egy fontos változás: biztosították az átjárhatóságot az alszámlák között, azaz…SZÉP-kártya: meglepetésre két könnyítést is adott a kormányOrbán Viktor miniszterelnök a héten bejelentette, hogy februártól a boltokban, élelmiszerért is lehet majd fizetni a SZÉP-kártyával, most pedig megjelent az erről szóló kormányrendelet is.

mercedes-benz-kecskemét