top10places.com

Beer Miklós Életrajz: Néhány Megjegyzés Beer Miklós Püspök Úr Nyilatkozatához - Katolikus.Ma

Kérdés, van-e merszünk szembenézni azzal az emberrel, aki előttünk áll. Jézus minden rászorulóval azonosul: "Éheztem, és ennem adtatok…" Nem maradhatott el az elmúlt napok botrányt kavaró híre sem, mely egy papról szól, aki a templomban hirdette, melyik pártra szavazzanak a hívek. "Elég hamar a képernyőre kerültem ismét... " – mondta mosolyogva Beer Miklós, akit Zebegényben, a málenkij robot emlékére tartott mise előtt a sekrestyében keresett meg ennek kapcsán egy tévéstáb. Azt mondta nekik is: nagy veszély, ha beállunk kampányolni, és nincs is jogunk hozzá. Fotó: Lambert Attila Thullner Zsuzsanna/Magyar Kurír

Beer Miklós - Könyvei / Bookline - 1. oldal

A vértanúk korát éljük az egykori váci püspök szerint, akivel életvitelünk ellentmondásairól és a halál utáni életben való hit fontosságáról is beszélgettünk. – A Dunakanyarban beszélgetünk, egy csendes településen. Hogy tölti itt mindennapjait nyugalmazott püspökként? – Itt lakom Nagymaroson már másfél éve. A szomszéd faluban, Zebegényben voltam gyerek, így tulajdonképpen visszajöttem a Duna mellé, a Börzsöny lábához. Az ablakomból rálátok a visegrádi várra, pár lépésre vagyok a templomtól, ahol rendszeresen misézem. Bár a világjárvány már egy éve meghatározza az életvitelünket, én ezt nem nagyon érzékelem. Rendszeresen kerékpározom a Duna-parton, gyakran felsétálok az erdőbe és csak csodálom a tájat. Annyi változás azért történt az életemben, hogy megtanultam az internetes kapcsolattartást. Rendszeresen részt veszek online konferenciákon, és a miséket is közvetítjük. A régi barátok, tanítványok közül nagyon sokan megkeresnek levélben, telefonon. Írok cikkeket, interjúra is felkérnek.

Reggeltől Estig – Beer Miklós váci püspökkel

rocky 5 teljes film magyarul

Beer Miklós a magyar Wikipédián · Moly

  • Biatorbágy családi ház eladó ran
  • Ab aegon keszthely
  • VW Passat B5 hátsó ablaktörlő gyári kupak - H&Z Autósbolt
  • Montecatini terme fürdő celldömölk
  • Lg k11 vélemények
  • Életet az éveknek országos szövetsége
  • Vonat Busanba - Zombi expressz (DVD)
  • Shumee Gyerek íróasztal szék FD005 sárga | MALL.HU
  • Debreceni kiadó ingatlanok budapesten
  • X faktor 2019 applikáció letöltés
  • Top mmorpg játékok android

Mindig velem – Magyar Kurír Új Ember webbolt

Mintha előre maghatároznák, kinek szabad betegnek lennie. " A főpásztor figyelmeztet, hogy ezen az úton haladva ismét csak oda jutunk vissza, ami a történelemben már annyi nyomorúságot okozott: "az diktálja a törvényt, akinek a kezében van a világi hatalom. Ahelyett, hogy az isteni törvényt – amelyet nem az ember pillanatnyi érdeke határoz meg – alkalmaznák a társas kapcsolatokra, a társadalom életére és a gazdasági tevékenységre. Mert ha nem így van, a Törvény helyett az öntörvényűség jut érvényre. Mennyire elképesztő, hogy akinek hatalom van a kezében, úgy viselkedik, mintha ő másokhoz hasonlóan nem lenne ugyancsak halálra szánt létező… Egyszer mindenkinek, akármekkora hatalma legyen is, akármekkora vagyonnal rendelkezzen is, szembe kell néznie azzal, hogy véget ér az élete. Igaz, amit idézni szoktunk a Szentírásból: Mit gyűjtöttél? Még az éjjel számon kérik lelkedet. Senki nem ismerheti halála pillanatát. "Globalizált, sokféle, a különféle és egymást gyakran keresztező nemzeti, etnikai, csoport- és rétegérdekek mentén felépülő világunkban mindenképpen megfontolandó Beer Miklós figyelmeztetése: Isten elgondolása szerinti emberré válásunk folyamatában alapvető feltétel, hogy képesek legyünk elfogadni egymás származását és történelmét.

Saját vallásának tanításait is letagadja Beer Miklós püspök a migránssimogatásért - PestiSrácok

Nem kérnek segítséget ugyan, de segítségre szorulnak. Az a balga ideám, hogy rábeszélek értelmiségi családokat, fogadjanak örökbe, támogassanak egy-egy nélkülöző családot, építsenek ki hozzájuk kapcsolatokat, látogassák meg őket, vigyék a gyerekeket közös kirándulásra, menjenek el velük múzeumba, törődjenek velük. Ebben a karitatív tevékenységben lenne tennivalója az egyháznak is? Igen, lenne. Hat éve írtam azt a körlevelet, amelyben kifejtettem, hogy a cigányságért felelősek vagyunk mi, templomba járó emberek is. Jézus Krisztus példája adja meg a testvéri szeretet megoldását: ő testvéreiért, értünk, sorsközösséget vállalva, kiüresítve önmagát és a megváltó szeretet mindhalálig való áldozatát hozta meg a kereszten. Ahogy János apostol első levelében olvasható: Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Hogyan fogadta a papság a körlevelet? Nem volt nagy a lelkesedés. Ha tehetné, miben változtatna a hozzáálláson? Nem lebecsülve a Jelenlét programot, az alapítvány erőfeszítéseit, azért ezek a lépések, még akkor is, ha helyes irányba történtek, inkább minősülnek partizánakciónak, mint nemzeti összefogásnak.

tiltott szerelem 135 rész
kártyanaptár-2018-nyomtatható