top10places.com

A Köd 1980 / A Köd (1980) Online Teljes Film Magyarul | The Fog

Carpenter munkásságát áttekintő korábbi írásomban (Filmvilág 2008/12) amellett érveltem, hogy a rendezőt bármennyire is a horrorműfaj mestereként könyvelik el – a Halloween, A köd, A Dolog vagy Az őrület torkában alapján joggal –, az életműben mégis legalább ennyire meghatározó, ha ugyan nem jelentősebb a western zsánerének – különösen Howard Hawks alkotásainak – rendszeres megidézése, valamint a kötődés a sci-fi műfajához. Carpenter legfőbb témái, szituációi és figuratípusai már az életmű elején körvonalazódnak, s keresztülszövik későbbi munkáit is. A kígyó végszava A diplomamunkaként indult, de egészestés alkotássá fejlesztett Sötét csillagot (1974) követő A 13-as rendőrőrs ostromáról, Carpenter első profi munkájáról szólva szinte eposzi állandó jelzőként bukkan fel az a tény, hogy a film bevallottan két alapmű ötvözete és továbbgondolása. Howard Hawks rendhagyó ostromwesternje, az összecsapásokat szinte mellékeseményként kezelő Rio Bravo a George A. Romero-féle Az élőhalottak éjszakájának pusztulásvíziójával és kegyetlenségével frissül fel, egyetlen lidércnyomásos estébe sűrítve az elhagyatott rendőrőrsön rekedt emberek – rendőrök, civilek és bűnözők – reménytelennek tetsző harcát az arctalan, lélektelen és folyamatosan érkező banditákkal.

  1. Video
  2. Music

Video

John Carpentert nem hiába nevezik a horror pápájának, egyedi hangulatú filmjei a mai napig éreztetik a műfajra gyakorolt hatásukat, a Halloween, vagy A dolog című alkotásai pedig örökre beírták nevét a film nagykönyvébe. Bár a veterán rendező pontosan húsz éve nem készített önálló alkotást, most úgy fest, egyik 80-as évekbeli kultikus filmjének folytatásával térhet vissza. John Carpenter saját maga vállalta a rendezést John Carpenter maga nyilatkozta a napokban, hogy bár már régóta pletykálják az 1980-as A köd című filmjének folytatását, úgy fest, most valóban elkészülhet a film, ráadásul a rendezői feladatokat maga a legenda vállalná magára. Nem ez persze az első eset, hogy felmerül egy Carpenter-film folytatásának ötlete, de eddig maga a rendező nem erősítette még meg a korábbi híreszteléseket. A köd egyébként kapott már egy felejthető remake-t még 2005-ben a Smallville című szériából ismert Tom Welling főszereplésével, ahol bár Carpenter besegített a forgatókönyvbe, még az sem volt képes feljebb húzni a színvonalat.

A kitörni vágyók itt is kitörnek, de saját hibájuk miatt elbuknak. Feladják, és hogy elkerüljék a szörnyűnek vélt halált, Dreyton saját kérésükre lövi le utastársait, ám mielőtt magával is végezne, megérkezik a felmentősereg. King üdvözölte ezt a megoldást (mi több, a filmet beemelte kedvenc horrorjai közé, ahol saját adaptációi közül A ködön kívül csak a Kedvencek temetője és a Carrie kapott helyet. ), és valóban, a film médiumában jobban is mutat ez, mint az írottan tökéletesen működő félbehagyott napló motívuma. És nem csak a szórakozásra vágyó néző szempontjából működik a dolog, hanem funkciója is van: a kitartás fontosságának hangsúlyozása, ami a mai napig egy általánosan hangoztatott tétel. Nem csak azt nem szabad hagyni, hogy mások ideológiája befolyásoljon, de a saját akaraterőnkre is szükség van. Szükség van rá, hogy végigcsináljuk azt, amit elkezdtünk, hogy ne ijedjünk meg az ismeretlentől. Más-más íven ugyan, de pontosan oda lyukad ki regény és film: előbbi klasszikus kamarahorrorként, utóbbi régimódi horrorként egy posztmodern utáni világban mesél arról, mennyire veszélyes a tudatlanság, hogy a benne lakozó szörnyek akkor is elmarnak, ha fizikailag nem is tudnak bántani.

Kedvencelte 7 Várólistára tette 33 Kiemelt értékelésekTörpillaa 2021. február 9., 15:27Hát nem tudom eldönteni, mit gondoljak erről a filmről, de mi a jó szent sz. r volt ez? Ha már horrorfilm, legyen már az, mert ezek az spoiler Hol volt a vér? Mert én tutira nem láttam, csak balfék szereplőket, és a ködöt. XD Értem én, hogy ez közel 30 éves film, és akkoris lehetett volna jobb is, mert ez cseppet sem volt ijesztő. Lehet, hogy abban az időben tőle az emberkék, de én nem. XD Elég sok horrorfilmet láttam már, hogy tudjam melyik a jó. Egyébként a sztori felépítése nem volt rossz, de lehetett volna többet is kihozni belőle. Jamie Lee Curtis se volt most olyan jó, pedig őt egyből felismertem. 3 hozzászólásLunemorte 2019. október 17., 09:38Elég hangulatos film, de a történet elég lapos, a szereplők pedig nem túl jól szinészkednek. A zene jó, de ugyanaz megy végig. Egyébként ahhoz képest hogy régi, még így is értékelhetőbb, mint csomó másik újabb horror. Bár ettől sajnos nem lehet 3DarkKn1ght 2022. április 17., 14:44A Halloween után egy újabb horror a Mestertől.

  • Carpenter szívesen folytatná legendás filmjét
  • (Filmek-Videa.hu) A Köd 1980 Teljes Film Magyarul Online Videa | Videa Online
  • A köd 1980 trailer
  • A köd 1980 movies
a köd 1980 hd

A köd (1979) DVD rendezte: John Carpenter főszerepben: Adrienne Barbeau, Jamie Lee Curtis, John Houseman, Hal Holbrook, Janet Leigh Állapot: új, bontatlan, gyári celofános állapotban. hang: magyar, angol felirat: magyarÁtvehető: azonnal, a Westend mellett 2 percnyire levő üzletünkben További részletek a fotókat felnagyítva láthatók Antonio Bay, egy kis tengerparti halászvároska, alapításának 100. évfordulós ünnepségére készül. Éppen egy évszázaddal ezelőtt - a legenda szerint - egy hajó csapódott a partmenti sziklához, és a legénység nagy része a vízbe fúlt... Amint a város toronyórája elüti az éjfélt, a nyílt víz felől sűrű köd kezd gomolyogni a part irányába. A köd lassan körbevesz egy imbolygó halászhajót, és a fedélzetén tántorgó részeg matrózoknak esélyük sincs védekezni a ködből kibontakozó kísérteties árnyékalakok gyilkos kampói és kardjai ellen... Másnap egész Antonio Bay a gazdátlanul hánykolódó halászhajó eltűnt utasairól beszél.

Music

Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak (The Fog, 1979) Antonio Bay, egy kis tengerparti halászvároska, alapításának 100. évfordulós ünnepségére készül. Éppen egy évszázaddal ezelőtt - a legenda szerint - egy hajó csapódott a partmenti sziklához, és a legénység nagy része a vízbe fúlt... Amint a város toronyórája elüti az éjfélt, a nyílt víz felől sűrű köd kezd gomolyogni a part irányába. A köd lassan körbevesz egy imbolygó halászhajót, és a fedélzetén tántorgó részeg matrózoknak esélyük sincs védekezni a ködből kibontakozó kísérteties árnyékalakok gyilkos kampói és kardjai ellen... Másnap egész Antonio Bay a gazdátlanul hánykolódó halászhajó eltűnt utasairól beszél.

A köd egyik legnagyobb erőssége, hogy már az első perctől kezdve rendkívül jó az atmoszférája, kissé nyomasztó, ami későbbiekben már vérfagyasztóvá válik, de ennek ellenére különleges, titokzatos és vonzó. Nagyon kevés horror van, amiben központi szerepet tölt be egy világítótorony, és nem is igazán tudnám leírni, miért is ragadott magával annyira. Talán annak a paradoxonnak köszönhetően, hogy egymagában áll egy sziklán, mindentől elzártan, mégis a tetejéről minden belátható. A karakterek abszolút jól sikerültek, főként Stevie-é, akiért nagyon lehet izgulni, és Janet Leigh-t is jó viszontlátni egy horrorban, ráadásként pedig lánya, a sikolykirálynő Jamie Lee Curtis is tiszteletét teszi. Az ő karaktere emlékeztethet minket egy másik ikonikus női főszereplőre, Melanie Danielsre (Tippi Hedren), a Madarak klasszikusból. Mind a helyszín - Antonio Bay - utal a madarak támadásának helyszínére, Bodega Bayre, mind pedig az a motívum, hogy amint a fiatal nő a városkába érkezik, rejtélyes, természeti veszély üti fel a felét.

a köd 1980s

Összefoglaló Egy kis tengerparti halászvároska, Antonio Bay alapításának 100. évfordulós ünnepségére készül. A legenda szerint éppen egy évszázaddal ezelőtt egy hajó csapódott a part menti sziklához, és a legénység nagy része a vízbe fúlt... Amint a város toronyórája elüti az éjfélt, a nyílt víz felől sűrű köd kezd gomolyogni a part irányába. Az áthatolhatatlannak tűnő fehérség lassan körbevesz egy imbolygó halászhajót, és a fedélzetén tántorgó részeg matrózoknak esélyük sincs védekezni a homályból kibontakozó rémség ellen. Másnap egész Antonio Bay a gazdátlanul hánykolódó halászhajó eltűnt utasairól beszél. A helyi plébános rábukkanva nagyapja naplójára rájön, hogy az események összefüggésben lehetnek a település létrejöttét övező legenda mögött megbúvó hátborzongató igazsággal: Antonio Bay városatyái az előző évszázadban kíméletlenül lemészároltak egy hajónyi leprást, akik a közelben szerettek volna letelepedni. A köd fenyegető lassúsággal lepi el az utcákat, és a fehérségből kísérteties árnyalakok bukkannak elő, hogy bosszút álljanak... 16 éven aluliak számára nem ajánlott - F/2687/J

Megkapta az elsőt Primetime Emmy-díj jelölés kiemelkedő vezető Színésznőért-minisorozat vagy film a televíziós filmben nyújtott teljesítményéért Nicholas ajándéka (1998). A Scream Queens (2015-2016) vígjáték-horror sorozatban is szerepelt. Bejegyzés navigáció

A kaliforniai tengerparti városkára lassan ráborul a tenger felől gomolygó köd. A félhomályból misztikus alakok bukkannak elő, a száz éve éppen ugyanitt szánt szándékkal tengerbe veszejtett hajó matrózainak képében. Azért jöttek, hogy egy ősi átok szellemében kegyetlen bosszút álljanak árulóik leszármazottain... Az Edgar Allan Poe kísértetes világát idéző klasszikus rémfilmet a műfaj nagymestere, John Carpenter (Halloween, A sötétség fejedelme, Vámpírok) rendezte. Játékidő: 89 perc Kategoria: Horror IMDB Pont: 6. 8 Beküldte: flswarz Nézettség: 18466 Beküldve: 2013-09-01 Vélemények száma: 4 IMDB Link Felhasználói értékelés: 8, 1 pont / 12 szavazatból Rendező(k): John Carpenter Színészek: Adrienne Barbeau Jamie Lee Curtis Janet Leigh John Houseman Tom Atkins

  1. Naruto shippuuden 403 rész teljes film
  2. 400 római számmal
  3. Távműködtetésű tűzvédelmi főkapcsoló gomb
  4. Szeged hotel forrás kupon
  5. Hol van a kanári szigetek
  6. Auchan állás csömör irányítószáma
  7. Felnőttképzési szerződés minta 2021
  8. Öreghegyi mulatságok 2015 cpanel
  9. Kross evado eladó
  10. Bárka óvoda makó district
  11. Eng vizsgálat ára pec.fr
kard-által-vész