top10places.com

Nikon P1000 Teszt, Coolpix P1000 – Mi Az A Blogger?

Bár a felbontása maradt a korábbi 921 000 képpontos, és a korábbi RGBW szubpixelek helyett már csak a hagyományos RGB elrendezést találjuk, megnőtt a képátló, ami immár 8, 1 cm. Az 1/2, 3"-os CMOS érzékenysége továbbra is csak ISO 100-6400 közti értékeket vehet fel, ám amint azt majd látni fogjuk, ez untig elég is. Óriási előrelépés, hogy a veszteségesen tömörített JPEG állományok mellett a P1000-nél már a Nikon csúcskategóriás Coolpix gépeiben megismert NRW RAW formátum is választható. Kapunk végre 4K felbontású mozgóképfelvételt, ami szintén nem elhanyagolható előrelépés. A P1000-nek van beépített, mechanikus retesszel felnyitható (a plafon felé nem irányítható) villanója, ám akinek ez nem lenne elég, az a vakusaruba a gyártó legfejlettebb rendszervakuját, az SB-5000-t is becsúsztathatja. Az objektív tubusán egy vezérlőtárcsát találunk, aminek többféle funkciója is lehet: egyrészt végezhetjük vele a kézi élességállítást, másrészt egyes expozíciós értékek módosítását (ISO, expozíciókompenzáció) is rábízhatjuk.

For sale

Sokkal rosszabbra számítottam, mert a nagy átfogású objektívek és a kicsike szenzorok az álmoskönyv szerint sosem jelentenek jót. De ez a kis gép… Tényleg nem hittem el, hogy egy 600 dolláros kis kamera erre képes. Oké, RAW-t nem tud. Elsőre ez nagyon gáznak tűnt, de aztán rájöttem, hogy aki ilyen relatív olcsó géppel fotózik, annak valószínűleg semmi szüksége a RAW képekre. Engem sem zavar a dolog, mert így legalább nem kell egy csomó időt eltölteni a képek szerkesztésével. Hamar megszoktam, hogy alapból olyan beállításokkal fotózzak, hogy ne nagyon kelljen utómunkázni a képeket. A posztban és a galériában található képek legtöbbje teljesen nyers, a többin is csak minimális utómunka található. Kis vibrance, expo korrekció, ilyesmik. A képfeldolgozásért felelős processzor kb. kőkorszaki, emiatt csínján kell bánni a sorozatképek lövésével. Hiába lőhetjük meg az Air Race-en a repülőgépet 7 képkocka per másodperc sebességgel, ha utána másodpercekig csak a bufferelést látjuk a keresőben, a repülőgépet meg szépen elveszítjük közben.

nikon p1000 teszt online

A termékhez külön hordtáska is rendelhető a könnyebb hordozhatóság érdekében, és a kihuzat T-menetének köszönhetően akár külső fényképezőgép is csatlakoztatható hozzá. További információk: Star Adventurer kompakt asztrofotós mechanika Egyre többen foglalkoznak hazánkban is asztrofotózással, és habár nem egyszerű egy látványos fénykép elkészítése, például a légköri diszperzió miatt, kellő szerencsével és kitartással olyan képeket készíthetsz, amilyeneket eddig csak a drága albumokban láthattál. A Star Adventurer ehhez remek választás lehet, hiszen segítségével meglévő fényképezőgéped mellé egy professzionális, kifejezetten az égbolt fotózására kifejlesztett állványra tehetsz szert. A Star Adventurer SNAP csatlakozóján keresztül többek között automatizálhatod a fényképezőgép kioldását, beállíthatsz holdkövető üzemmódot, illetve az eszköz a pontos pólusra állásban is segítségedre lesz, helyetted állítja be a megfelelő horizontális és vertikális értéket. Emellett a megoldással lehetőséged nyílik úgynevezett TWAN fényképezésre is, egyformán elmosva a hátteret és a csillagos eget.

  • 10 film, ami felér egy motivációs tréninggel! - Goodstuff
  • Keresés 🔎 nikon sb 600 vaku | Vásárolj online az eMAG.hu-n
  • Clark ádám tér
  • Egy új ultrazoommal bővült a Nikon Coolpix fényképezőgépek kínálata | Hírek
  • Brutális, hogy mire képes a Nikon 125-szörös zoomos fényképezőgépe | Az online férfimagazin
  • MyKi 4 (4G) gyermek okosóra zöld-fekete (MYKI-WATCH4-4G-GR)
  • A Nikon P1000 bemutatója - MLZphoto
  • COOLPIX P1000 – Mi az a blogger?

A zoom egyedülálló és egyszerűen elképesztő. Nagyon kényelmes két kézben, bár hatalmas. Kiváló kereső és tisztességes képernyő. Stabilizáció tisztességes szinten. Jó videó FullHD-ben. Nagyszerű kivitel. Nagyszerű villanás. Van RAW, amelyet még nem próbáltam ki, de valószínűleg később írok egy kiegészítést. Hátrányok: A sötétben a fényérzékenység is gyenge. A 4K inkább marketingfogás. Hatalmas méret (bár kényelmes a kezében). Megjegyzés: Ma megkaptam ezt a kamerát, és szeretném megosztani az első benyomásokat. Felhívom a figyelmét arra, hogy ezek a legelső benyomások, a kamerát még nem tesztelték teljes körűen, és valószínűleg a jövőben is lesznek rá kiegészítések. Sok éve rajongok az ultrazoomért. Voltak Minolta Dimaze Z5, Fujifilm HS10. 20, Canon SX50 és végül Nikon P900. Ez utóbbival fogok összehasonlítani. A Nikon P900 volt a kedvenc ultrazoom -om - ennek segítségével sikerült azokat a képeket elkészítenem, amelyek DSLR-jével (Nikon D810 és Nikon D850 nálam van) egyszerűen nem áll rendelkezésre, figyelembe véve a megfelelő objektívek költségeit.

nikon p1000 teszt price
búza-egyszikű-gyomirtása