top10places.com

Velencei Tó Kerékpárút

Az új, hajtogatós kerékpáros térkép-sorozat első kiadványa a Velencei-tó tágabb környezetét ábrázolja 1:50 000-es léptékben, többnyelvű jelmagyarázattal, várostérképekkel, hátoldalán rövid túraleírásokkal, szintdiagramokkal, látnivalók felsorolásával és hasznos tudnivalókkal. Sorozatcím: Kerékpárral Budapest környéké ajánlott túrák útvonala a Velencei-tó mentén és a környező területeken Velencei-hegység, Székesfehérvár, Sárrét (Várpalotáig), északon Fehérvárcsurgó–Lovasberény, Mezőföld északi része (Tác-Seregélyes- Pusztaszabolcs vonalig) vezet. A fővároshoz közel fekvő Velencei-tó a "napfény tava", Európa legmelegebb vizű tava, ezért a strandolás, a vízisportolási lehetőségek kiválóak, de sok szép látnivaló is várja itt a nyaralókat és a túrázókat: szép tájak, természetvédelmi területek, a furcsa alakú ingókövek, a madárrezervátum, a környéken pedig kastélyok (Lovasberény, Fehérvárcsurgó, Seregélyes), római romok és a történelmi nevezetességű város Székesfehérvár műemlékeivel, múzeumaival.

  1. Új kerékpárutakat adtak át a Velencei-tónál – Fotó, videó | A Velencei-tó hír és turisztikai portálja
  2. Velencei-tó térsége kerékpáros térkép - kerékpár bolt
  3. Velencei-tó kerékpárút hossza
  4. Térkép nyomtatható

Új kerékpárutakat adtak át a Velencei-tónál – Fotó, videó | A Velencei-tó hír és turisztikai portálja

Jelezte, hogy Kápolnásnyék felől az ún. Hatöles úton belekötik a bicikliút hálózatot a Pázmánd-Velence-Sukoró vonalba. Elsőként a sukorói gyerekek vették birtokba az új kerékpárutat A következő nagy kerékpáros fejlesztés a móri borvidék összekötése a Velencei-tó térségével, ez nagy lehetőség a turizmus számára is, hiszen a jelenlegi bicikliút hálózat nem elegendő ahhoz, hogy vendégéjszaka számot növeljen. Szeretnénk, ha a térségbe érkező vendégek több napot is a régióban tudnának kerékpározni. Fejér megyét alkalmassá kell tenni csillagtúrákra is. – mondta L. Simon László államtitkár A projektzárón a beruházást megvalósító Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a projekt megvalósulása a Fejér Megyei Önkormányzat mellett két országgyűlési képviselőnek köszönhető: Tessely Zoltán képviselőnek és L. Simon László államtitkárnak, akik első perctől azon dolgoztak, hogy a sok előkészítés és tervező munka megvalósulhasson.

Velencei-tó térsége kerékpáros térkép - kerékpár bolt

Velencei-tó kerékpárút hossza

Mintegy 697, 25 millió forintból elkészültek a Fejér Megyei Önkormányzat által épített új Velencei-tó környéki kerékpárút-szakaszok. A nagyszabású beruházást 2015. december 16-án, szerdán délután projektzáró ünnepségen adták át. Tessely Zoltán, a térség parlamenti képviselője elmondta, hogy a terveikben szerepel, hogy a Velencei-tavi körgyűrű körbeérjen és ez összeköttetésbe kerüljön Bicskével, Bicskén keresztül Etyekkel és az északi EuroVelo 5 kerékpárúyeken keresztül Gyúró, Tordas, Martonvásár, Ráckeresztúr Ercsi érintésével, találkozzon az európai kerékpáros főútvonallal. Az átadó ünnepségen a Gárdonyban élő, L. Simon László államtitkár a közeljövőben a tó környékén megvalósuló kerékpárút fejlesztésekről is említést tett. Ezek alapján épül egy nagyobb körgyűrű is a tó körül, Velence és Gárdony között, ahol mezőgazdasági utakon lehet majd kerékpározni, mely elsősorban nem a turisták számára épített bringautakon, hanem a közforgalomtól könnyen elzárható szélesebb utakon valósulhatnak meg, így akár kerékpárversenyek rendezésére is alkalmas lesz.

Térkép nyomtatható

Azt gondolom, büszkék lehetünk arra, hogy itt a tó környékén ilyen bicikli utak épülnek. A megyei önkormányzat hat pályázata szerintem országosan példaértékű nemcsak összegszerűségében, hanem színvonalában is. - hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián. A polgármesterek beszédei is megnézhetőek: Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva (Sukoró), Wagner Péter (Nadap), Koszti András (Velence), Podhorszki István (Kápolnásnyék).

Nyaranta számtalan rendezvény kínál szórakozást. A Velencei-tó a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók kedvelt célpontja, de az aktív pihenést kedvelők is megtalálják számításukat. Kedvezőek a kerékpártúrázás feltételei, hiszen a tavat kerékpárút övezi, de a környékére vezető útvonalak is biztonságosan járható, kis forgalmú mellékutakon, néhol kerékpárúton vezetnek. Gyerekes családoknak és edzettebb kerékpárosoknak is ajánlunk túrákat. A térkép a turistaútvonalakat is ábrázolja, tehát gyalogtúrázáshoz is jól használható. Jelekkel ad meg minden információt, ami a turisták számára fontos: kerékpárbarát szálláshelyek, kempingek, kerékpárkölcsönzők, -szervizek, -üzletek, Tourinform irodák, látnivalók (múzeum, kastély, vár, természeti látványosság, stb. ), egyéb szabadidősport lehetőségek (horgászat, lovaglás, stb. ), egyéb hasznos információk (strand, uszoda, gyógyfürdő, orvos, kórház, patika). A várostérképeken jelöljük a kerékpárutakat, a településen való áthaladást kerékpárral, a látnivalókat, és a turistákat érdeklő szolgáltatókat, intézményeket.

  • Gödöllői adventi kastélynapok
  • „Egyre inkább egy hatalmas falunak látjuk a világot” - Interjú az On the Spot alkotóival
  • Velencei tó kerékpárút térkép nyomtatható

A hátoldalon felsoroljuk az érdekes látnivalókat és azok jellemzőit fotókkal illusztrálva; valamint a hasznos tudnivalókat (szálláslehetőségek, kerékpárszervizek stb. ). A túraajánlatok a legfontosabb tudnivalókat ismertetik az útvonal jellemzőiről (útminőség, terepviszonyok, forgalom stb. ).

hellboy-ii-az-aranyhadsereg